Izteka se prva faza prodaje Večera

Danes se izteka prva faza javnega zbiranja pisnih ponudb za nakup 79,24-odstotnega deleža Večera, ki ga prodaja Delo.

čet, 12.04.2012, 08:31

Ljubljana - Danes se izteka prva faza javnega zbiranja pisnih ponudb za nakup 202.788 delnic oziroma 79,24-odstotnega deleža časopisno-založniške družbe Večer, ki ga prodaja časopisno in založniško podjetje Delo. Postopek poteka v štirih fazah, nezavezujoče ponudbe pa pri Delu pričakujejo do vključno 7. maja, poroča Slovenska tiskovna agencija.

V prvi fazi lahko ponudniki interes za sodelovanje v postopku prodaje izrazijo z dopisom, poslanim svetovalcu KPMG, ki mora vsebovati kontaktne podatke ponudnika. V postopku javnega zbiranja ponudb lahko sodelujejo vse pravne in fizične osebe.

Druga faza se bo končala z oddajo nezavezujočih ponudb, ki jih morajo zainteresirani ponudniki, ki bodo izbrani za sodelovanje v drugi fazi prodaje, oddati najpozneje 7. maja.

Tretja faza se bo končala z oddajo zavezujočih ponudb. Rok za oddajo teh ponudb bo objavljen v dopisu, ki bo poslan ponudnikom, ki jih bo prodajalec izbral za sodelovanje v tretji fazi. Odpiranje zavezujočih ponudb je začetek četrte faze. V tej fazi sledijo pogajanja za oblikovanje prodajne pogodbe in določitev končne cene.

Predsednik uprave Dela Jurij Giacomelli je po objavi razpisa 15. marca za STA ocenil, da bodo lahko interes za nakup Večera natančneje ocenili v začetku maja, ko se izteče rok za pridobitev prvih nezavezujočih ponudb.

"Od tam naprej je razmeroma težko ocenjevati nadaljnji razplet, saj je odvisen od konkretnega interesa. Če bo interes zadosten, je razumno pričakovati, da bi lahko bil dogovor o prodaji sklenjen v začetku poletja," je marca poudaril Giacomelli.

Novinarji Večera so takrat pozdravili objavo razpisa, saj so prepričani, da nerešena zgodba, vezana na lastništvo družbe, traja že predolgo. Kot so poudarili za STA, si želijo resnega, strateškega in dolgoročnega lastnika, ki bo imel vizijo in strategijo razvoja Večera.

Tokratni mednarodni razpis za prodajo Večera je že drugi po vrsti. Delo je k prodaji zavezano zaradi presežne koncentracije, ki jo je leta 2009 ugotovil Urad RS za varstvo konkurence (UVK). Razpis je izdan skladno s soglasjem UVK, ki je Delu dovolil, da prodajo sklenejo do konca letošnjega leta.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
1 komentar
Almaaty

Zopet en jasen primer kako ne znamo prodajati. To je možno samo pri nas. Takoj ko je v ozadju država, se prodaja skoraj ne more zgoditi. In se samo lahko vprašamo kje je vzrok in normalno vse to moramo mi plačevati. Prodajamo že lep čas Falcona, pa NLB in še bi lahko našteval. A je sploh država uspela kaj pametnega prodati in ob tem kaj zaslužiti? Ni. Na žalost. Še dobro da to lahko storijo posamezniki, dobri gospodarstveniki oz. privatniki, ki takoj ko ocenijo da določna naložba ni produktivna oz. ne daje donosa, jo takoj in uspešno prodajo. Država pa meša meglo!

16. april 2012, ob 14:00:02
1 komentar
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej