Matej Narat prihaja v Istrabenz

Matej Narat je postal član uprave Istrabenza. Andrej Prebil iz Save Turizem z marcem na čelo Hotelov Bernardin.

M. K. F., Pi. K.
tor, 23.02.2016, 12:28; spremenjen: 14:53

Nadzorni svet je za novega člana dvočlanske uprave Istrabenza imenoval Mateja Narata, saj se je Desanki Katič mandat iztekel. Matej Narat bo mandat nastopil prvega marca. Upravo Istrabenza sicer vodi Andrej Laznik, ki ga je danes nadzorni svet imenoval tudi za predsednika uprave hčerinske družbe Istrabenz Turizem. Na tem položaju bo zamenjal Lorelo Dobrinjo, ki ostaja v podjetju kot članica uprave.

Zamenjava se je zgodila tudi v Hotelih Bernardin. Prvega moža Kristijana Staničića, ki je na položaj prišel oktobra lani, bo z marcem zamenjal Andrej Prebil. Staničič bo od marca dalje le član uprave.

Prebil je bi do zdaj predsednik uprave družbe Sava Turizem. Na položaju ga bo zamenjala Renata Balažic, sedanja članica uprave družbe Sava Turizem. Uprava Save Turizma bo tako od marca delovala kot dvočlansko telo − poleg Balažičeve bo v njej še naprej sedel tudi Borut Simonič.

Matej Narat je bil do lanskega novembra na čelu uprave Save. Z mesta predsednika uprave je predčasno odšel, ker je menda, kot je takrat dejal, iz vrst Kada in SDH dobil jasen namig, da bi bilo prestrukturiranje Save, d. d., hitrejše in manj zapleteno, če bi se umaknil. Najglasnejše zahteve po Naratovem odhodu so ves čas spopada prihajale predvsem iz DUTB, ki je javno večkrat opozoril, da uprava Save ni sposobna voditi prisilne poravnave in prestrukturiranja turističnega holdinga, ter je Naratov odhod zahteval celo prek sodišča.

Matej Narat se na sodišču skupaj z Miranom Vičičem in Draškom Veselinovičem, nekdanjim predsednikom uprave NLB, zagovarja zaradi domnevne storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja, češ da so aprila 2009 neupravičeno odobrili posojilo Simoni Dimic in njenemu partnerju Romanu Horvatu za obnovo hiše v Murglah in jima s tem pridobili premoženjsko korist v višini 350.000 evrov.

Narat se je v medijih pojavljal tudi zaradi svoje vloge v vodstvu NLB pred izbruhom finančne in gospodarske krize, ko so se radodarno podeljevali krediti, prav tako se ga je pogosto izpostavljalo kot človeka iz ozadja, čaš da ima vpliv tudi pri imenovanjih v SDH in menjavah v DUTB.

Povezane novice

Prvi mož Hotelov Bernardin Kristijan Staničić
29. oktober ob 17:18
Staničić je na Bernardinu zaposlen nekaj manj kot tri leta, pred tem pa je bil nekaj let predsednik uprave opatijske Liburnie Riviera Hotels.
Prijavi sovražni govor