Največja ovira za družbo je strah

Združenje Manager: Ne zadajajmo si udarcev, pustimo si dihati, dovoliti optimizem, je poudaril predsednik vlade.

čet, 21.01.2016, 22:48
Gregor Rebolj, dobitnik nagrade Mladi Manager

 

Nagrado mladi Manager je na Januarskem srečanju Združenja Manager prejel Gregor Rebolj, direktor in soustanovitelj podjetja Klika. Klika, nekoč start up, ki se je hitro razvil v srednje veliko podjetje, se ukvarja s programskimi rešitvami, zlasti na mobilnih platformah in obdelavi podatkov v realnem času. Klika je tudi del globalne skupine Sportradar, enega vodilnih svetovnih ponudnikov podatkov in statistik, povezanih s športom, ter naprednih tehničnih rešitev, kjer so prevzeli naloge centra za razvoj mobilnih aplikacij. V času, ko vodi kliko Gregor Rebolj, se je število zaposlenih iz petih povečalo na zavidljivh sto, promet so v zadnjih treh letih povečali za 355 odstotkov, dobiček za 245 odstotkov. Podjetje je imelo samo v letu 2015 izjemno 50-odstotno rast prihodkov. Na vprašanje, kakšno rast si obeta v letu 2016, je Rebolj odgovoril, 15-odstotno.

Ljubljana – Reševanje migracijskih problemov z občutkom za humanost, a tudi upoštevanjem, koliko humanosti smo zmožni. To je eden od glavnih izzivov v letošnjem letu, je na Januarskem srečanju Združenja Manager dejal predsednik vlade Miro Cerar.

Zato je premier predlagal, naj se ti problemi rešujejo že na makedonski meji, saj bo sicer lahko prihajalo do napetosti, kar pa bodo občutili tudi gospodarstveniki. Na področju gospodarstva je Slovenija v zadnjem letu veliko dosegla, za 31 odstotkov se je denimo zmanjšala nezaposlenost mladih, proračunski primanjkljaj se je znižal pod 3 odstotke BDP, že leta 2017 naj bi bil visok le še 1,7 odstotka BDP. Pomembno je, da smo sprejeli strategijo upravljanja državnega premoženja in s tem zagotovili, da bodo lahko procesi privatizacije tekli v skladu z dobrimi praksami korporativnega upravljanja in v korist državljanov, je dejal Cerar. Z višjimi bonitetnimi ocenami rastejo tudi mesta Slovenije na lestvicah konkurenčnosti, sledimo agendo digitalizacije. Pomembne so davčne razbremenitve, a ne smemo pozabiti na socialno varnost, kajti največje bogastvo smo ljudje. Ne zadajajmo si udarcev, pustimo si dihati, dovoliti optimizem, je poudaril predsednik vlade. In dejal: »Kajti največja ovira za družbo je strah. Strah, da bomo izgubili službo, zdravje, da bomo neopaženi.« Temu se mormao izogibati in slediti temeljnim vrednotam. Seveda je spomnil na pomen delujoče pravne države, na etiko, na kulturo v kateri bo gospodartsvo čutilo, da je zaželjeno, a tudi soodvisno. Veliko se je že naredilo za internacionalizacijo gospodarstva, naše delegacije so, tudi z ministri, kjer je bilo potrebno, odpirale vrata v Ameriki, na Kitajskem, Iranu. Predsednik je menedžerski avditorij pozval:Bodimo odprti in iščimo priložnosti, saj to je naša prihodnost, ne pa metanje polen pod noge.

Aleksander Zalaznik, predsednik Združenja Manager je ponosno in optimistično odprl letošnje tradicionalno januarsko srečanje Združenja Manager, saj so člani združenja pri poslovnih rezultatih podjetij, ki jih vodijo, bistveno uspešnejši od povprečja: za 58 odstotkov imajo višjo donosnost kapitala, za 116 odstkov višji dobiček. Na tujih trgih dosegajo eno največjih rasti v EU itd. Za leto 2016 sta za slovenske menedžerje zelo pomembni vsaj dve nalogi: na prvem mestu reševanje negotovega begunskega vprašanja, doma pa zlasti izboljšanje pogojev gospodarjenja. To pomeni nadaljevanje privatizacije, davčno reformo, ki bo razbremenila najbolj izobražene in produktivne. Ljudje bodo bolj motivirani, kar se bo odražalo na gospodarski rasti, polnem proračunu in tako bomo zmagovalci vsi: država, ljudje in podjetja, je dejal Zalaznik. In tudi napovedal tudi, da se bomo letos posvetili digitalizaciji, dali prostor optimizmu, zato računa, da je tudi vizija predsednika vlade Cerarja ista. Tudi predsednik uprave NLB Janko Medja je poudaril, kako pomemben je pozitivni odnos, zgodbe, ki nas združujejo, ne pa razdružujejo in seveda zaupanje v mlade generacije.

Povezane novice

Združenje Manager: Priznanje za življenjsko delo Cvetani Rijavec
21. januar ob 20:32
Če ji je za kaj žal, ji je za to, da blagovne znamke, od Fructalove do Ljubljanskih mlekarn, niso več v slovenski lasti.
Prijavi sovražni govor