Pekovi prostori v najem

Stečajna upraviteljica je objavila javni razpis za najem prodajaln, skladišč, proizvodnih površin, opreme in strojev.
Objavljeno
17. februar 2016 18.58
Ba. Pa., STA
Ba. Pa., STA

Ljubljana - Stečajna upraviteljica Peka Tadeja Tamše je objavila javni razpis za zbiranje nezavezujočih ponudb za najem prodajaln, skladišč, proizvodnih površin, opreme in strojev v lasti Peka. Rok za oddajo ponudb, ki morajo med drugim vsebovati znesek mesečne najemnine in zavezo o plačevanju tekočih stroškov, je 3. marec.

Iz današnje objave na Ajpesu so razvidni vsi pogoji za najem. Upraviteljica bo najugodnejše ponudnike izbrala v sredini marca. Tamšetova se je po začetku stečaja Peka že srečala z nekaterimi interesenti, ki bodo sedaj morali potrditi resnost izkazanih namer.

Na voljo so Pekove proizvodne površine in pisarne v Tržiču ter njihova oprema in stroji. V najem se ponuja tudi 15 Pekovih prodajaln v Celju, Gornji Radgoni, Hrastniku, Ljubljani, Ljutomeru, Mariboru, Murski Soboti, Novi Gorici, na Ptuju, v Sevnici, Trbovljah, Tržiču in v Velenju, pa tudi skladišče v Slovenski Bistrici.

Peko je dolgoletni agoniji in negotovi usodi 21. januarja pristal v stečaju. Vodstva družbe so zadnja leta pripravila številne scenarije za poslovno in finančno prestrukturiranje, a se račun na koncu ni izšel. Brez dela je v podjetju, katerega začetki segajo v leto 1903, ostalo 156 ljudi.

V tem času je oživelo več predlogov za ponovni zagon proizvodnje oz. za ohranitev 113-letne tradicije Peka in njegove priznane blagovne znamke. V Peku se kaže zlasti možnost zagona izdelave butične kakovostne obutve, pri čemer bi delo znova lahko dobilo nekaj čevljarjev in drugih nekdaj zaposlenih v Peku.