Renaultovo rekordno polletje

Rast so imeli na vseh trgih, daleč največ v azijsko-pacifiški regiji.

G. B.
pon, 17.07.2017, 12:00

Francoski Renault poroča, da so v letošnjem prvem polletju v okviru skupine, ki obsega znamke Renault, Dacia, Lada in Samsung, prodali rekordnih 1,88 milijona avtomobilov in lahkih gospodarskih vozil ali za dobrih deset odstotkov več kot v istem lanskem razdobju.

Rast so imeli na vseh trgih, daleč največ v azijsko-pacifiški regiji. Prodaja je bila dobra tudi v Evropi, kjer so imeli 5,6-odstotno rast, kar je bilo za eno odstotno točko več, kot je zrasel celotni trg. Kljub močnejši rasti zunaj Evrope je ta po količinski prodaji za skupino še vedno daleč najpomembnejša, saj so v Evropi v prvi polovici leta prodali 1,025 milijona avtomobilov in zasedali dobro desetino trga.

Med omenjenimi znamkami skupine je še naprej daleč najmočnejši matični Renault, pri katerem so letos v pol leta po vsem svetu prodali 1,3 milijona avtomobilov, njihovi najuspešnejši izdelki pa so modeli megane, clio in captur. Še naprej dobro prodajajo znamko Dacia (332.000), končno pa so z novimi modeli oživili tudi Lado, ki je imela v šestih mesecih 150.000 kupcev.

Prijavi sovražni govor