Sava Turizem lani z več prenočitvami

Turistična dizivija Save je lani ustvarila 65,4 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je pet odstotkov več kot v letu 2014.

V. T.
čet, 11.02.2016, 13:28

Ljubljana − Sava Turizem, ki bedi nad pomembnim delom domačega turizma, je v letu 2015 ustvarila skupno več kot 1.112.000 prenočitev, kar je štiri odstotke več kot leto prej, ter ustvarila petodstotno rast prihodkov od prodaje. Ti so dosegli 65,4 milijona evrov, kar je 3,1 milijona evrov več glede na leto prej, povečuje se tudi čisti dobiček, sporočajo iz skupine.

To so prvi podatki o poslovanju turistične divizije Save v lanskem letu. Kot sporočajo iz skupine, ki spada pod okrilje holdinga Sava, so prenočitve v hotelih in apartmajih lani dosegle rekordno višino, prav tako so lani zabeležili rast prihodkov na vseh prioritetnih trgih: Slovenije, Avstrije, Italije, Nemčije, na Prekomorskih trgih, na trgih vzhodne Evrope in Balkana. V termalnem delu pa so v letu 2015 povečali delež tako tujih kot domačih gostov.

Januarja je Sava Turizem ustvarila skupaj za skoraj 4,5 odstotka več prenočitev v hotelih in apartmajih ter skoraj 17 odstotkov več prenočitev v kampih kot ta čas lani. Dobro zasedenost namestitvenih kapacitet pričakujejo tudi v februarju, predvsem ob valentinovem koncu tedna ter med zimskimi počitnicami.

Prijavi sovražni govor