V Varšavo poslej tudi s poljskim Lotom

Kratko in nestresno prestopanje na lete v Severno Ameriko in Skandinavijo.

A. S.
tor, 01.03.2016, 18:45
Med Ljubljano in Varšavo leti trikrat na teden tudi Adria Airways; vsi leti obeh prevoznikov so opredeljeni kot skupni (code share).

Zgornji Brnik – Z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana je včeraj popoldne proti Chopinovemu letališču v Varšavi na prvem rednem letu poletelo letalo poljskega letalskega prevoznika Lot.

Razen ob četrtkih bo Lot med prestolnicama s turbopropelerskim letalom bombardier letel vse dni v tednu, direktor Lotovega korporativnega komuniciranja Adrian Kubicki pa poudarja predvsem kratko prestopanje za nadaljevanje potovanj proti Severni Ameriki (Toronto, New York, Čikago) in Skandinaviji ter prednost letališča, ki ni preveliko in ne tako natrpano kot velika zahodnoevropska letališča.

Vodja službe letaliških storitev v Aerodromu Ljubljana Janez Krašnja ocenjuje, da bo med Ljubljano in Varšavo z Lotom potovalo približno 30.000 potnikov na leto. Lot bo pomembno dopolnil ponudbo letov z letališča in ga zaradi dobrih povezav še bolj približal številnim evropskim destinacijam ter Severni Ameriki. Za konkurenčnost Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana je to pomembno, saj je povpraševanje po letih v mesta, kot sta denimo New York ali Čikago, po Krašnjevih besedah veliko.

Povezane novice

Poljski Lot vabi potnike iz Slovenije v Ameriko
10. februar ob 20:00
Med Ljubljano in Varšavo bo na voljo šest tedenskih letov Lota in trije Adrie ...
Prijavi sovražni govor