Gonzaga vseljiv oktobra 2013

Poslovno - stanovanjski objekt sredi Nove Gorice bo dokončan prihodnjo jesen.

Objavljeno
20. december 2012 16.58
Posodobljeno
20. december 2012 16.26
J. S. S., Delo.si
J. S. S., Delo.si
Nova Gorica - Poslovno - stanovanjski objekt, ki ga družba Gonzaga gradi sredi Nove Gorice, bo predvidoma končan avgusta 2013, oktobra pa se bodo vanj lahko vselili prvi najemniki in kupci. Energetsko varčen objekt bo v pritličju in spodnjih treh nadstropjih ponujal poslovne prostore, v zgornjih dveh nadstropjih pa bo 12 stanovanj.

Celotna investicija bo vredna skoraj pet milijonov evrov. Preko 20 odstotkov potrebnih finančnih sredstev je zagotovilo podjetje samo, delno bodo gradnjo plačali kupci poslovnih prostorov in stanovanj. Če bo potrebno, bodo vzeli posojilo, za kar naj bi bili po Bizjakovih besedah že dogovorjeni.

»Gradnja poteka po načrtih, nekoliko nam je ponagajalo le vreme z obilnimi količinami dežja,« je dejal Bizjak. Kljub temu, da nimajo zasedenih še vseh poslovnih prostorov in prodanih stanovanj, so v Gonzagi optimistični. Bizjak je povedal, da so z nekaterimi kupci že podpisali pogodbe, z nekaterimi resnimi interesenti pa so tik pred sklenitvijo pogodb.

»Moram poudariti, da bodo izvajalci plačani ne glede na to, da ne bi uspeli prav nič prodati,« je še dejal Bizjak.

Poslovno - stanovanjski objekt bo obsegal 3000 kvadratnih metrov uporabnih površin v petih nadstropjih in pritličju. Dve kletni etaži pa bosta namenjeni parkiranju, kjer bo uporabnikom na voljo 142 parkirnih mest.