Deloskop napoveduje: Baraka

Ljubljana – Cankarjev dom, Klub CD, v torek, 26. 3., ob 20. uri. Koncert.

Objavljeno
21. marec 2013 20.58
Posodobljeno
26. marec 2013 08.00
S. G., Deloskop
S. G., Deloskop

Zasedba: Janez Dovč (harmonika), Goran Krmac (tuba), Nino Mureškič (tolkala). Gostje: Simbolični godalni trio, ki ga sestavljajo Bojan Cvetrežnik (violina), Klemen Bračko (violina) in Barja Drnovšek (violina).



Na tokratnem koncertu Cankarjevih torkov bo premierno nastopila nova slovenska zasedba Baraka, katere člani so priznani slovenski glasbeni ustvarjalci. Poznamo jih kot soliste ter člane številnih slovenskih in mednarodnih zasedb (Sounds of Slovenia, Jararaja, Kisha, Terrafolk, Kaja Draksler Acropolis, Next, Žiga Murko 13, Ahimsa ...).

Harmonikar in skladatelj Janez Dovč je prepoznaven odrski in studijski glasbenik, njegove skladbe in priredbe so zazvenele zlasti v skupini Jararaja. Sodeluje s številnimi solisti, orkestri in ustvarjalci različnih studijskih in odrskih projektov. Je tudi umetniški vodja Agencije Celinka, v projektu Sounds of Slovenia je pod njegovim umetniškim vodstvom zbranih petindvajset uveljavljenih slovenskih glasbenikov in solistov.

Nino Mureškič se ukvarja s tradicionalnimi tolkali. Specializiral se je za zahodnoafriški ritem in vzhodne tehnike igranja na okvirne bobne.

Tubist, skladatelj in aranžer Goran Krmac je stalni član zasedb Andrej Hočevar Next, 9MM, Žiga Murko 13 in Take Off. V zasedbi Baraka so vsi trije ustvarjalci z avtorskimi skladbami začinili mešanico svetovne in slovenske ljudske glasbe, afriških in indijskih ritmov, jazza in tanga.