EPK: paleta novih filmov o Ptuju

Na Ptuju so pripravili filmski kampus pod mentorstvom Želimirja Žilnika.

pon, 06.08.2012, 12:00

Na Ptuju nastaja kar 18 kratkih, pretežno dokumentarnih filmov in danes bodo z njimi odprli ptujski filmski teden Kino brez stropa. Filmski kampus pod mentorstvom legendarnega Želimirja Žilnika in drugih mentorjev sta pripravila Društvo zaveznikov mehkega pristanka iz Krškega in Center interesnih dejavnosti Ptuj.

Na praktično filmsko usposabljanje je na Ptuj prišlo 60 udeležencev iz kar enajstih držav in ves teden so po Ptuju s kamerami snemali gradivo na izbrane teme, zaigrane in naključne prizore, vse pa bodo zmontirali v filme, ki bodo razkrili njihov pogled na mesto in ljudi, poskušali na novo razumeti njihove zadrege in veselja.

»Da nekaj pustimo za seboj, da potem tu tudi nekaj naprej raste,« sta smisel takšnega prizadevanja pojasnila Dženi Rostohar in Tom Gomizelj iz krškega društva. »Pričakujemo lahko posebne umetniške utrinke in tudi presenečenja,« dodaja Mateja Lapuh iz Centra interesnih dejavnosti. Filmski kampus sodi v program EPK 2012, prav tako Cidov Kino brez stropa, ki bo med 6. in 12. avgustom na dvorišču ptujskega gradu omogočil ogled več filmskih biserov.

S filmskim kampusom bo Ptuj poleg dokumentarnih filmov pridobil praktične izkušnje z organiziranjem takšnih ustvarjalnih filmskih srečanj, hkrati pa se v tej delavnici za filmsko prakso kali tudi nekaj njegovih mladih potencialov, ki so jim nekateri že izkušeni filmarji iz tujine in predvsem odlični mentorji, pripravljeni razkriti skrivnosti takšnega ustvarjanja.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se