Pestro slovenjgraško poletje

Nocoj se bo s koncertom začel poletni festival, ki v Slovenj Gradcu poteka že sedemnajstič.

Objavljeno
22. junij 2012 13.54
T. L., Delo.si
T. L., Delo.si
V Slovenj Gradcu se bo v okviru projekta Maribor 2012 Evropska prestolnica kulture nocoj ob 21. uri s koncertom Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje in gostjo Gordano Hleb na Trgu svobode pričel poletni festival, ki bo potekal do konca avgusta. S festivalom bodo hkrati obeležili tudi dan državnosti, poroča STA.

Poletni festival, ki ga že 17. leto zapored pripravlja Kulturni dom Slovenj Gradec, je letos obsežnejši in programsko bogatejši kot vsa leta poprej. Večina prireditev se bo zvrstila na glavnem odru na Trgu svobode, program klasične glasbe pa tudi v špitalski cerkvici Sv. Duha in Muzeju Huga Wolfa na Glavnem trgu.

Organizator festivala napoveduje, da bo v raznolikem programu vsakdo našel nekaj zase, najmlajša publika pa bo na svoj račun prišla vsako soboto.

V primeru slabega vremena bodo prireditve potekale na rezervnih lokacijah, in sicer v Športnem centru Vinka Cajnka, Koroški galeriji likovnih umetnosti in tamkajšnjem kulturnem domu. Tudi letos je vstop na vse prireditve za obiskovalce prost.