V ponedeljek, 28. maja, ne zamudite ...

Pred volitvami bo politike izprašala Tanja Gobec, Uroš Slak pa bo o politikih povprašal gospodarstvenike. Če ste ga v prvo prezrli, priporočamo doku Jutri.
Fotografija: Tanja Gobec in Uroš Slak FOTO: Tvs In Pro Plus/
Odpri galerijo
Tanja Gobec in Uroš Slak FOTO: Tvs In Pro Plus/

Volitve 2018: TVS 1 ob 20.00


Slovenija, 2018. Voditeljica: Tanja Gobec. Predvolilno soočenje parlamentarnih strank.
Slovenci se bodo na predčasne volitve odpravili prvo junijsko nedeljo, na televizijah pa že spremljamo predvolilna soočenja. Na TVS bodo v soočenju parlamentarnih strank govorili o boju proti korupciji, še posebej pri velikih projektih, o političnem kadrovanju in nesprejemanju odgovornosti za napake. Politikom bo voditeljica Tanja Gobec med drugim postavila vprašanje, ali je po 27 letih države tudi politični sistem potreben sprememb.


Volitve 2018: Pop TV ob 20.00


Slovenija, 2018. Voditelj: Uroš Slak. Predvolilno soočenje.
Politični kandidati se bodo v studiu srečali z vplivnimi in uspešnimi podjetniki in gospodarstveniki, ki jim bodo zastavljali vprašanja. V Sloveniji 75 odstotkov dodane vrednosti ustvarijo družinska in srednja podjetja. V zadnjih dvajsetih letih so se pri nas razvila podjetja, ki so na svojih področjih najboljša na svetu, najbolje pa lahko ogledalo politiki nastavijo prav ljudje, ki so najuspešnejši v svoji dejavnosti. Ivo Boscarol, Igor Akrapovič in Joc Pečečnik so med njimi, prišli bodo tudi v studio.


Jutri: TVS 2 ob 21.50



Demain. Francija, 2015. Režija: Cyril Dion, Mélanie Laurent. Dokumentarni film. 118 minut.
Znanstveniki pravijo, da imamo dober razlog za to, da smo zaskrbljeni zaradi prihodnosti. Naš planet je v čedalje slabšem stanju. Krize, revščina, vojne na vsakem koraku. V reviji Nature so zapisali, da bo pri takem tempu človeštva konec še pred koncem tega stoletja. A ustvarjalci dokumentarca se niso odločili za tarnanje nad sedanjim stanjem, ampak so poskusili najti upanje, rešitve in dobre prakse, ki bi človeštvu lahko pomagali. Pri tem so se osredotočili na področje pridelave hrane, pridobivanja energije, na ekonomijo, politične sisteme in izobraževanje. Odgovori na težave in izzive časa seveda niso preprosti in velik plus filma je, da jih kot take niti ne prikazuje, vseeno pa je osvežujoč v svojem optimizmu, zato je k ogledu vabljen vsakdo, ki mu je mar prihodnosti. 


Boter: Kanal A ob 22.05

Vikendova ocena: 5 (od 5)

Boter FOTO: Pro Plus/
Boter FOTO: Pro Plus/

The Godfather. ZDA, 1972. Režija: Francis Ford Coppola. Igrajo: Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Robert Duvall. Kriminalka/drama. 175 min. 
Ostareli mafijski boter Vito Corleone hoče svoje mesto prepustiti sinu Michaelu, on pa si želi normalnega življenja. Vse se spremeni, ko poskusijo očeta ubiti. Michael priseže maščevanje. Hkrati se namerava poročiti s Kay. A zaradi nevarnosti se mora iz Amerike umakniti na Sicilijo.

Komentarji: