V ponedeljek, 4. junija, ne zamudite ...

Če ste prejšnjič zamudili, si poglejte, kako je videti idealna država: dokumentarec o Severni Koreji. Na HBO nova serija Nasledstvo.
Fotografija: Pod svetlim soncem Foto Tvs
Odpri galerijo
Pod svetlim soncem Foto Tvs

Pod svetlim soncem: TVS 2 ob 21.50


V paprscích slunce. Češka, 2015. Režija: Vitalij Manski. Dokumentarni film. 116 minut.
To naj bi bil film o idealnem življenju v idealni državi – Severni Koreji. Vidimo dekle v idealni šoli, hčerko idealnih staršev, ki živijo v idealnem stanovanju v središču glavnega mesta, zaposleni pa so v idealni tovarni. To je dokumentarni film o življenju v eni najhujših diktatur na svetu. Ruskega režiserja Vitalija Manskega so mala Li Zin-mi in njeni starši vodili na vnaprej določene kraje v Pjongjangu, kjer bi posnel film, v katerem bi bil vsak kader ideološko neoporečen. A Manski je pustil kamero, da je tekla tudi po tem, ko so že posneli predvidene »idealne« kadre in pokazalo se je, kaj se skriva pod fasado: učenci so le s težavo ostajali budni med poukom, odrasli niso znali skriti izčrpanosti in tesnobe. Manski je nameraval posneti film o resnični Koreji, a našel je samo mit o resničnem življenju. 


Tednik: TVS 1 ob 20.00


Slovenija, 2018. Vodi: Jelena Aščić. Aktualno-informativna oddaja.
Evtanazija – dobra smrt ali umor iz usmiljenja? Za Tednik so o možnosti evtanazije spregovorili svojci in bolniki, ki so neozdravljivo bolni in trpijo hude bolečine. Ustvarjalci oddaje so bili v begunskem taborišču Moria na grškem otoku Lezbosu. Begunske družine že več kot eno leto životarijo v majhnih šotorih, njihova usoda je negotova. Ob 26. obletnici smrti Ivana Krambergerja so v Negovi obiskali njegove sorodnike.


Dvojna igra: Kanal A 20.00

Vikendova ocena: 5 (od 5)

Dvojna igra Foto Pro Plus
Dvojna igra Foto Pro Plus


The Departed. ZDA, 2006. Režija: Martin Scorsese. Igrajo: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg. Triler. 151 min. 
Pred leti je mafijec Frank Costello v policijsko akademijo poslal skupino mladeničev, da bi bili njegovi ovaduhi. Eden od njih je tudi Collin, ki se lepo vzpenja po policijski lestvici. Policija želi Costella spraviti za zapahe, zato se policist Billy pod krinko pridruži njegovi mafiji.


Nasledstvo: HBO ob 21.00



Succession. ZDA, 2018. 1. sezona. 1/10. Režija: Adam McKay. Igrajo: Brian Cox, Jeremy Strong, Kieran Culkin, Sarah Snook. TV-serija.
Ostareli Logan Roy in njegovi štirje odrasli otroci nadzirajo enega največjih medijskih in zabavnih konglomeratov na svetu. Serija spremlja družino, ki razmišlja o prihodnosti, ko bo moral njihov oče prepustiti vajeti podjetja nekomu drugemu. Loganovi otroci se soočajo z bojem za prevzem oblasti nad podjetjem in zvestobo družini.

Komentarji: