Čestitke ob desetletnici Animateke

Mednarodni natečaj za izdelavo animirane čestitke ob okroglem jubileju festivala.

Objavljeno
05. avgust 2013 15.11
V. U., Delo.si
V. U., Delo.si

Animateka, mednarodni festival animiranega filma z akcentom na najnovejši produkciji avtorskega kratkometražnega animiranega filma v Vzhodni in Srednji Evropi, sicer pa vsakoletna decembrska stalnica velikih platen v Kinodvoru in Slovenski kinoteki pa tudi drugod, bo letos praznoval deseto obletnico.

Čeprav je december še daleč, festival že napovedujejo s posebej za to priložnost prenovljenim natečajem AnimaWeb, v katerem tokrat ustvarjalke in ustvarjalce z vsega sveta pozivajo k izdelavi animirane čestitke ob okroglem Animatekinem jubileju.

Prvo je že ustvaril tukajšnji animator, ilustrator in ustvarjalec stripov Matej Lavrenčič, vsa druga prijavljena dela pa bodo predstavili na spletni strani natečaja in zatem - izbor - med festivalom, v kinodvoranah pred projekcijami.

Najboljše tri čakajo posebne Animatekine nagrade, ki poleg akreditacije za festival vključujejo tudi darilni paket Društva 2 koluta, nagrajence iz drugih držav pa ob akreditaciji še brezplačna namestitev v Ljubljani v času Animateke.

Ne mudi se, rok za oddajo animiranih čestitk je 25. november.