Daniel Craig in Sam Mendes spet skupaj

Producenti filmov o Jamesu Bondu so potrdili, da bosta za 24. film glavni igralec in režiser ostala ista.

Objavljeno
11. julij 2013 21.47
R. D., Delo.si
R. D., Delo.si

Producenti filmov o Jamesu Bondu so napovedali, da bosta Daniel Craig in Sam Mendes po fenomenalnem uspehu Skyfalla ponovno združila moči za 24. film o agentu 007, poroča britanski časnik Guardian.

O tem so že dalj časa krožile govorice, čeprav je Mendes marca zavril ponudbo, Daniela Craiga pa pogodba zavezuje k snemanju še dveh Bondovih filmov. Tudi pisec scenarija ostaja isti, Joh Logan.

Producenti so očitno Mendesu zagotovili dovolj časa za njegove angažmaje v gledališčih. V londonskem West Endu je ravno stekla njegova produkcija mjuzikla Čarli in tovarna čokolade; očitno je bila to glavna ovira za njegov angažma za režiranje novega Jamesa Bonda.

Podrobnosti o novem filmu še niso znane, znano pa je, da bo vidno vlogo dobila Penelope Cruz.

Skyfall je z 1,1 milijarde dolarja priliva v kinamotografske blagajne po vsem svetu doživel največji komercialni uspeh od vseh Bondovih filmov v 50-letni zgodovini, v Veliki Britaniji pa je bil najuspešnejši film vseh časov. Poleg tega je bil nominiran za pet oskarjev, prejel pa je dva; med drugim za najboljšo originalno pesem Adele Adkins in Paula Epwortha.