Filmski Bond med snemanjem v Rimu staknil pravo »buško«

Nova smola ob nastajanju filma Spectre, 24. v adrenalinski epopeji o Jamesu Bondu.

Objavljeno
27. februar 2015 14.00
reu FILM-JAMESBOND/
V. U., Delo.si
V. U., Delo.si

Kar nekaj preplaha je, kot piše italijanska La Repubblica, med producenti filma Spectre (Spetker), nove etape filmske sage o Jamesu Bondu, ki pravkar nastaja v Rimu, povzročila poškodba, ki jo je med snemanjem vratolomnega divjanja v najnovejši različici aston martina staknil Daniel Craig.

Avtomobila sicer ni vozil sam, le volan je držal – tovrstno divjanje pač zaupajo kaskaderjem, ki s posebej prilagojenim avtomobilom upravljajo preko dodatnega mehanizma –, a je med vožnjo z glavo udaril ob eno strešic v notranjosti avtomobila.

Potreben je bil zdravniški pregled, ki je večje bojazni ovrgel, po koncu snemalnega dne pa je Craig zapustil Rim in se za nekaj dni odpravil v Veliko Britanijo. A se bo seveda vrnil, snemanje v Rimu, ki sledi snemanju, nedavno opravljenemu v avstrijskem smučarskem središču Sölden, je predvideno za kar pet tednov. Nesreča ni povzročila zastoja.

V tisku se sprašujejo, ali so bili zanjo med divjanjem »krivi« rimski tlakovci, kdo pa je tudi ugotovil, da je ulicam večnega mesta uspelo, česar v vseh dosedanjih 23 epizodah ni uspelo še nikomur: knokavtirati najslavnejšega agenta v službi otoškega veličanstva.

Paparazzi so Craiga zasačili na rimskem letališču Fiumicino, a kakih poškodb igralca, skritega za temnimi očali in kapo, niso ovekovečili.

Nastajanja filma se sicer drži precej smole in zapletov, od kraje ultradragih avtomobilov, predvidenih za snemanje, do izjemno neprijetnega razkritja dela scenarija in korespondence producentov z ustvarjalci filma, posledice znanega hekerskega napada na Sony Pictures. Med drugim se je na snemanju poškodovalo že več kaskaderjev in tudi Craig si je že med nastajanjem filma v studiu Pinewood pri Londonu poškodoval koleno.