Inferno danes na Festu, zatem v ZDA

Film režiserja Vinka Möderndorferja bodo videli v Beogradu, zatem pa na nizu festivalov onkraj Atlantika.

Objavljeno
27. februar 2015 12.41
V. U., Delo.si
V. U., Delo.si

Srbska premiera filma Inferno režiserja Vinka Möderndorferja bo v uradnem programu 43. beograjskega mednarodnega filmskega festivala Fest, ki bo potekal od danes do 8. marca, so sporočili iz Slovenskega filmskega centra.

Projekcije filma bodo danes (novinarska), 1. marca (Dom sindikata) in 2. marca (Jugoslovenska kinoteka), udeležili pa se jih bodo scenarist in režiser Vinko Möderndorfer, glavni igralec Marko Mandić in glavna igralka Medea Novak.

V marcu bo Inferno potoval še v ZDA. Ameriško premiero bo doživel na 18. Annual European Union Film Festivalu v Chicagu, ki bo potekal od 6. marca do 2. aprila. To je najbolj obširna predstavitev evropske kinematografije v Severni Ameriki, na kateri bodo s premierami 61 celovečernih filmov iz 27 držav predstavili filmsko Evropo od vzhoda do zahoda. Ustanovitelj in organizator festivala je Gene Siskel Film Center, ki deluje pod okriljem znamenitega Art Institute of Chicago. Projekcije Inferna bodo 8. in 10. marca.

Zatem bodo film predstavili še na 39. Cleveland International Film Festivalu, ki bo potekal od 18. do 29. marca, njegova naslednja predstavitev pa bo še v uradnem tekmovalnem programu 14. Annual Tiburon International Film Festivala v Kaliforniji. Ta bo potekal od 9. do 17. aprila.