Jamie Dornan, od vročega modela do hladnega morilca

Ob Kate Moss je poziral v spodnjicah Calvina Kleina, zdaj pa se v nanizanki The Fall z vso silo trudi daviti ženske soigralke.

Objavljeno
27. junij 2013 16.30
reu LEISURE MARIE ANTOINETTE
A. Z., Sobotna priloga
A. Z., Sobotna priloga

Jamie Dornan (31 let) je bil nekoč, ne tako davno, znan kot Zlati torzo. Ob Kate Moss je poziral v spodnjicah Calvina Kleina in se po modnih brveh sprehajal v oblačilih svetovno znanih kreatorjev.

Od vročega modela do hladnokrvnega serijskega morilca pa je lahko le majhen korak, kar dokazuje nadaljevanka, ki jo predvajajo na BBC in v kateri v glavni vlogi nastopa Dornan.

V The Fall igra Spectorja, čez dan mladega in uspešnega psihiatra, ljubečega očeta in moža, ki se zvečer spremeni v morilca. Z morilskega pohoda se vrne domov, poljubi sina in hčer za lahko noč ter na strop v hčerini sobi skrije nahrbtnik z opremo, s katero je le nekaj trenutkov prej hladnokrvno moril po Belfastu.

Ko so mu ponudili vlogo, je začel o serijskih morilcih brati vse, kar mu je prišlo pod roke, zlasti se je poglobil v ameriškega morilca Teda Bundyja, ki so ga usmrtili leta 1989, potem ko je priznal, da je umoril več kot dvajset žensk. »Bil je očarljiv fant. Več kot sedem let je imel dekle, ki ni nikoli posumilo, da je morilec.«

Na snemanju se Jamie Dornan zelo vživi v Spectorja. Z vso silo se trudi daviti ženske soigralke, pot mu kaplja na njihove izbuljene oči, a takoj ko zasliši Rez! (Cut!), se jim začne opravičevati in jim pomaga odvezati noge, roke ... Med soigralci se ga je prijel vzdevek Morilec, ki se opravičuje.

Igranje ga je tako prevzelo, da je opustil manekenstvo. Igranje ima menda v genih. Njegova prateta Greer Garson je leta 1942 dobila oskarja za glavno žensko vlogo. V The Fall, ki se dogaja v Belfastu, sicer Dornanovem rojstnem kraju, mu je za petami (in on za njenimi) Gillian Anderson, ki je zaslovela z Dosjeji X. TV-nadaljevanka je menda tako realistična, da si ženske zvečer, ko jo predvajajo, ne upajo biti same doma.