Keith Richards, poln modrosti

Septembra premiera dokumentarca o glasbeni karieri kitarista.

Objavljeno
29. julij 2015 16.53
J. G., kultura
J. G., kultura

Keith Richards: Under the Influence je naslov biografskega dokumentarca o legendarnem kitaristu skupine Rolling Stones Keithu Richardsu. Film bodo premierno prikazali sredi septembra na Netflixu, potem pa bo šel v distribucijo po svetu.

Dokumentarni film je režiral Morgan Neville, ki je leta 2014 dobil oskarja za dokumentarec 20 Feet from Stardom. Neville je z Richardsom že sodeloval. Režiral je namreč njegov spot za pesem Trouble.

Dokumentarni film se osredotoča na Richardsovo glasbeno kariero s posebnim poudarkom na njegovem velikem vplivu na druge glasbenike in procesu pisanja pesmi. Under the Influence bo nared hkrati s prvim Richardsovim solo albumom po dvajsetletnem premoru.

Album ima naslov Crosseyed Heart, na njem pa bo petnajst pesmi, ki so jih navdihnili različni glasbeni slogi – reggae, honky tonk, blues in rock. Kot posebna gostja pri albumu sodeluje tudi jazzovska glasbenica Norah Jones, ki je napisala pesem Illusion, Richards pa je napisal in produciral vse drugo na albumu.

Dokumentarec je večinoma sestavljen iz arhivskih posnetkov, intervjujev in studijskih posnetkov kitarista. »Če bi obstajal Mount Rushmore rock'n'rolla, bi moral biti Keith Richards na njem. On naravnost pooseblja ta življenjski slog, preživel je vse, dobro in slabo. Bilo mi je v veliko olajšanje, ko sem ga spoznal in dojel, da je pravzaprav zelo realen, normalen ter poln humorja, modrosti in znanja. Naš cilj je bil prikazati pravega Keitha in mislim, da nam je uspelo,« je dejal Neville.