Lance Armstrong lagal tudi v dokumentarcu o sebi

Napovednik dokumentarca o slavnem kolesarju prikazuje Armstrongov labirint laži, ki ga je izstrelil med športne zvezde.

Objavljeno
17. oktober 2013 15.49
J. F., kultura
J. F., kultura

Napovednik se začne z uvodom, v katerem znani kolesar pove, da rad zmaguje in da je ideja o izgubi po njegovem mnenju enaka smrti. Lance Armstrong je svojo podobo najboljšega in najbolj znanega kolesarja utrjeval z lažmi, ki so taktično spodbudile njegove kolesarske kolege, zdravnike in strokovnjake, da so začeli verjeti in vlagati v njegovo zvezdniško kariero.

Film »The Armstrong Lie« je najnovejši projekt z oskarjem nagrajenega režiserja Alexa Gibneyja. Navezuje se na zadnja štiri leta Armstrongove kariere in na njegovo zasebno življenje.

Nekoč znan kot eden izmed najboljših športnikov na svetu, ki je premagal raka in sedemkrat zmagal na največji etapni dirki Tour de France, je šokiral svet, ko je ameriška dopinška agencija ugotovila, da je uporabljal nedovoljena poživila v času tekmovanj. Njegova ekipa je tako rekoč izpeljala enega izmed najbolj uspešnih in sofisticiranih dopinških programov, kar jih je športni svet videl.

Gibney se je odločil, da se bo v filmu fokusiral prav na to veliko laž, ki je razburkala javnost. Razkril je tudi, da je med pregledovanjem video materiala ugotovil, da je bilo v intervjujih veliko trenutkov, ko mu je Armstrong dejansko lagal v obraz.