Nov mednarodni uspeh filma Kdo se boji črnega moža?

Kratki igrani film Janeza Lapajneta je na letošnjem mednarodnem filmskem festivalu v Pasadeni v Kaliforniji prejel dve nagradi.

Objavljeno
19. februar 2014 19.01
V. U., Delo.si
V. U., Delo.si

Kratki igrani film Kdo se boji črnega moža? Janeza Lapajneta je na Mednarodnem filmskem festivalu v Pasadeni v Kaliforniji (Pasadena International Film Festival), kjer je doživel svojo losangeleško premiero, prejel glavno nagrado festivala za najboljši kratki film in nagrado za najboljšega igralca, so sporočili iz Triglav filma.

Nagrado za igro je prejel Wayne T. Carr, ki v filmu igra Johna, trenutno pa je dejaven v Ashlandu v državi Oregon, v enem od najstarejših in največjih ameriških repertoarnih gledališč: Oregon Shakespeare Festivalu.

Festival je potekal od 12. do 16. februarja, končal pa se je s slovesno podelitvijo nagrad, ki je v Los Anglelesu potekala v nedeljo zvečer.

Film Kdo se boji črnega moža? je tako po nedavni dvojni zmagi na festivalu v glavnem mestu Alabame Montgomeryju znova slavil v Združenih državah Amerike. To sta že osma in deveta nagrada z mednarodnih festivalov za Lapajnetov film, ki ga bodo tukajšnji gledalci po daljšem času lahko znova videli v nedeljo, 23. februarja, v ljubljanskem Kinodvoru, ko bo predvajan skupaj s filmom Matjaža Ivanišina Karpopotnik.