Igralka z najdebelejšo denarnico je ... Sandra Bullock

Pri Forbesu so ažurirali seznam filmskih igralk z najvišjimi prihodki. Letos na njej kraljuje Sandra Bullock.

Objavljeno
05. avgust 2014 16.32
V. U., Delo.si/STA
V. U., Delo.si/STA
Sandra Bullock je zasedla prvo mesto Forbesove lestvice najbolje plačanih hollywoodskih igralk. Lani je zaslužila 51 milijonov ameriških dolarjev (37,5 milijona evrov). Precej zelencev ji je prinesla vloga v uspešnici Alfonsa Cuarona Gravitacija, za katero je bila nominirana za oskarja in je v kinih zaslužila 520 milijonov evrov.

Petdesetletni Bullockovi, ki je leta 2010 prejela oskarja za najboljšo žensko vlogo v filmu The Blind Side, na drugem mestu lestvice najbolj plačanih igralk sledi zvezdnica iz Iger lakote Jennifer Lawrence. Njen lanskoletni zaslužek naj bi se gibal okoli 34 milijonov dolarjev (25 milijonov evrov).

Tretja najbolje plačana igralka je Jennifer Aniston z 31 milijoni dolarji (skoraj 23 milijoni evri), četrta pa Gwyneth Paltrow, ki je lani oziroma med junijem 2013 in letošnjim junijem zaslužila 19 milijonov dolarjev (14 milijonov evrov).

Peto mesto si delita lanska zmagovalka Angelina Jolie in Cameron Diaz, vsaka s po 18 milijoni dolarji (13 milijoni evri), piše francoska tiskovna agencija AFP.