Tom Hiddleston: Najprivlačnejši zlobnež

Hiddlestoners, torej zadeti od Hiddlestona, si rečejo njegovi oboževalci. In ti ga zdaj lahko občudujejo v gotski srhljivki Škrlatni vrh.

Objavljeno
15. oktober 2015 17.17
Igor Harb, Vikend
Igor Harb, Vikend

Angleški igralec je eden redkih, pri katerem pogosto slišimo šovinistično opazko, ki običajno leti na igralke, češ, da ni samo privlačen, ampak tudi dober igralec. Seveda, kako ne bi bil, ko ima pa diplomo iz Cambridga. Te so bolj redke kot otožno modre oči. Kljub temu je med njegovimi oboževalci, ljubkovalno poimenovanimi Hiddlestoners, torej zadeti od Hiddlestona, najti več takšnih, ki cenijo njegov videz kot pa njegovo igro. Čeprav nedvomno njegova igralska veščina oživi like do te mere, da se množica ljudi zaljubi vanje. In piše pogrošne ljubiteljske zgodbice (fanfiction) o Lokiju in celo o igralcu osebno. A Loki bi skoraj bil Thor ...

Plavolas, mišičast, s kladivom

Hiddleston je bil med številnimi igralci, ki so se uvrstili na avdicijo za Thora v istoimenskem filmu. Drugi igralci v ožjem izboru so bili še Channing Tatum, Alexander Skarsgård in tudi Liam Hemmsworth, a na koncu je vlogo odnesel njegov starejši brat Chris. Kljub opaznemu trudu, ki ga je vložil v fitnes in vihtenje kladiva, je Hiddlestonova prezenca prepričala producente in režiserja, da je pravi človek za negativca filma, Thorovega brata Lokija.

Tukaj je bonus filmček iz drugega filma o Thoru, ki vključuje tudi kultne scene iz Hiddlestonove avdicije:


Izganjalci duhov

Njegov prijatelj in filmski "brat" Chris Hemsworth je dobil vlogo (tajnice) v novih Izganjalcih duhov, ki jih ravno snemajo, medtem ko lahko Hiddlestona od tega tedna že vidimo v kinematografih v grozljivi gotski romanci Škrlatni vrh. Kljub glavni vlogi v srhljivem filmu, polnem duhov, pa tudi zanj velja verz iz pesmi Izganjalcev duhov: I ain't afraid of no ghost (Ne bojim se nobenega duha). Kot je razložil v nedavnem intervjuju za BBC, ne verjame v duhove in nadnaravno, pa tudi sodelovanje pri tem filmu ga ni prepričalo v to. No, režiser Škrlatnega vrha Guillermo del Toro, se ne strinja z njim, a bi lahko pričakovali kaj drugega od človeka, ki živi v tej hiši?

Ne, to ni grozljiva hiša iz Škratnega vrha, temveč kreativno-bivalni prostor režiserja:


Temačen tip

Poleg vloge v Škrlatnem vrhu in Lokija je Hiddleston v zadnjem času igral še romantičnega vampirja v Večnih ljubimcih Jima Jarmuscha in v pod streli strojnice padlega poveljnika v Grivastem vojaku, še letos pride v kina v vlogi preračunljivega protagonista postapokaliptične drame High-Rise, posnete po romanu J.G. Ballarda, in kot legendarni, a tragično preminuli glasbenik Hank Williams v biografski drami I Saw the Light, prihodnje leto pa upamo, da ga bomo čim prej videli tudi pri nas v BBC-jevi vohunski mini seriji The Night Manager. Razen kratke in pozabljive vloge v filmu o Muppetkih torej precej temačnosti, depresije in bolečine. A to je Hiddlestonovo drugo obdobje. Z Lokijem je namreč šele začel dobivati prve antagonistične vloge, saj je bil pred tem popredalčkan kot prijazen fant. No, vsaka faza ima svoj začetek in konec in tako je v intervjuju za ScreenRant že razložil, da bo v naslednjem filmu, predzgodbi o King Kongu, igral herojskega pustolovca. Mimogrede je še priznal, da ima rad kužke in posluša Beyoncé.

A zdaj je še čas za prekrasno otožnega, pretkanega in nevarnega Hiddlestona, zato je tukaj napovednik za Škratni vrh: