Umrl je igralec Dennis Farina

Znan je bil po vlogah policijskih detektivov in kriminalcev.

Objavljeno
23. julij 2013 01.09
Ti. K., Delo.si, STA
Ti. K., Delo.si, STA
New York - Zaradi krvnega strdka v pljučih je danes v Arizoni umrl ameriški gledališki, televizijski in filmski igralec Dennis Farina. Vloge so mu bile pisane na kožo, saj je pred igralsko kariero resnično delal kot policijski detektiv v Chicagu.

Farina se je rodil leta 1944 v Chicagu, kjer je začel najprej policijsko, potem pa še igralsko kariero, ko se je bližal 40. letu starosti. Zaslovel je v 80. letih v kriminalni seriji "Crime Story", v kateri je igral detektiva Mika Torella, v prvem filmu (Tat) pa je zaigral že leta 1981.

Farina je med drugim nastopil v filmih Reševanje vojaka Ryana, "Get Shorty", "Midnigth Run" in "Out of Sight". Kot kriminalec je nastopal v znani seriji "Miami Vice", v letih 2004 do 2006 pa je zaigral v seriji Zakon in red, in sicer detektiva Joea Fontano.

Njegova publicistka Lori De Waal je sporočila, da je umrl velik igralec in čudovit človek z veliko smisla za humor in delovne vneme za igralski poklic. Za njim žalujejo trije sinovi, šest vnukov in vnukinj ter življenjska spremljevalka Marianne Cahill.