V Cannesu ukradli za 780.000 evrov draguljev

Po ropu dragih kamnov je udeležence filmskega festivala pretresel še strelski incident, a so bili naboji slepi.

Objavljeno
17. maj 2013 17.35
FRANCE-FILM-FESTIVAL-CANNES-JEWELLERY
R. D., Delo.si
R. D., Delo.si
Cannes - Neznani storilci so iz hotela v francoskem letovišču Cannes ukradli za prek 780.000 evrov draguljev, poročajo francoski mediji. Plen tatov so bili dragi kamni švicarskega draguljarja Chopard, ki naj bi krasili slavne osebnosti, ki se bodo sprehodile po rdeči preprogi filmskega festivala v Cannesu.

Tatovi so dragulje ukradli danes okoli 5. ure iz sefa sobe v hotelu Novotel, v katerem je bival uslužbenec Choparda.

Organizatorji festivala so sporočili, da je zlata palma, ki jo je prav tako oblikoval Chopard, na varnem.

Chopard je eden od pokroviteljev slovitega mednarodnega filmskega festivala, ki se je začel v sredo, trajal pa bo 26. maja.

Do drzne tatvine je prišlo na isti dan, ko so na filmskem festivalu prikazali The Bling Ring, film režiserke Sofie Coppola, v katerem skupina srednješolcev, obsednih s slavnimi, sledijo, kdaj se slavne osebnosti udeležujejo prireditev, da v tem času vlomijo pri njih in jim pokradejo oblačila, torbice in čevlje znanih modnih oblikovalcev. Zato so sprva nekateri tatvino Chopardovih draguljev označili za nenavadno marketinško potezo, vendar je zdaj že znano, da je bil rop čisto pravi.

Švicarska draguljarska hiša Chopard je letos že petnajstič uradni partner filmskega festivala. Kot je tradicija, je za otvoritveno noč posodila svoje najdragocenejše dragulje filmskim zvezdnicam, letos Julianni Moore, Cari Delevingne, Lani Del Rey, Freidia Pinto and Cindy Crawford.

Kot spominja britanski časnik Daily Telegraph, se je eden najbolj spektakularnih ropov v Cannesu zgodil leta 2009, ko so roparji, oblečeni v pisane havajske srajce, olajšali Cartierjev butik za dragulje v skupni vrednosti prek 16,3 milijonov evrov.