V Kinodvoru v noči čarovnic dvanajst ur filmske groze

Sedmi maraton po vrsti bo prvič na velikem platnu v Sloveniji ponudil šest delikates krvavega žanra.

Objavljeno
31. oktober 2014 11.03
rsi*Kinodvor
Ma. Ja., Delo.si, STA
Ma. Ja., Delo.si, STA

Ljubljana − V ljubljanskem Kinodvoru bo v noči na soboto tradicionalni maraton grozljivk po izboru Marcela Štefančiča, jr. Dvanajst ur groze, gorja in gravža, kot sedmi maraton po vrsti oglašujejo v kinu, bo prvič na velikem platnu v Sloveniji ponudil šest delikates krvavega žanra.

Maraton bo ob 19. uri uvedel znanstvenofantastični triler Ledeni vlak južnokorejskega mojstra Bong Joon Hoja iz leta 2013, ki je bil v Južni Koreji velika uspešnica. Pred polnočjo bosta sledila še Polje v Angliji Bena Wheatleyja iz istega leta, križanec med vojno dramo, črno komedijo in okultno grozljivko, ki je v Karlovyh Varyh dobil posebno nagrado žirije, ter kultni Teksaški pokol z motorko Tobeja Hooperja v restavrirani različici ob letošnji 40-letnici njegovega nastanka.

Po polnoči bodo na vrsti drugi del norveške zombijevske komedije Krvavi sneg z letnico 2014 v režiji Tommyja Wirkole, avstrijska srhljivka Krvavi ledenik v režiji Marvina Krena iz leta 2013, ki po napovednih Kinodvora prinaša svarilo pred nevarnostjo klimatskih sprememb, ter nizkoproračunska satirična alegorija o stanju v Izraelu z naslovom Steklina, ki sta ga leta 2010 režirala Aharon Keshales in Navot Papushado.