V Kinu Bežigrad nocoj premiera Prehoda s Katarino Čas

Na veliko platno se bo v znanstvenofantastičnem filmu srbskega režiserja Dejana Zečevića vrnila kot agentka Cie.

Objavljeno
21. april 2016 12.27
V. U., STA
V. U., STA
V Kinu Bežigrad bo danes slovenska premiera znanstvenofantastičnega filma Prehod, v katerem je pod taktirko srbskega režiserja Dejana Zečevića zaigrala Katarina Čas. Prvi srbski predstavnik tega žanra je nastal v srbsko-slovensko-korejski produkciji, premierno so ga predvajali marca na festivalu Fest v Beogradu.

Katarina Čas je v Prehodu odigrala agentko Cie, ki se le stežka sooča s smrtjo svojega sina. Njeno žalovanje prekine nujna operacija, saj jo nadrejeni vpokličejo, da skupaj z ameriškimi in srbskimi agenti zavaruje podatke ameriškega vojaškega satelita, ki je strmoglavil v Srbiji. Zgodba se zaplete, ko ekipa na odročni lokaciji domnevnega padca o satelitu ne najde sledi.

Svoj najnovejši film je Časova, ki je doslej med drugim zaigrala v filmih Čuvaj in Volk z Wall Streeta, označila za dramo, ki ima znanstvenofantastične primesi in elemente trilerja.

V filmu so zaigrali še ameriška televizijska in filmska igralca Ken Foree in Monte Markham ter srbska igralca Dragan Mićanović in Denis Murić. V slovenskih kinematografih bo po premieri na ogled od 28. aprila dalje, so sporočili iz Karantanija Cinemas.