V petek, 1. decembra, ne zamudite ...

Na TV prihaja serija Vikingi, moški in ženski smuk ter smučarski skoki, v SiTiju pa avstralska komika The Umbilical Brothers.

Objavljeno
29. november 2017 15.08
M. K., Vikend
M. K., Vikend
  • Vikingi: Kanal A ob 22.10

Vikings. Irska/Kanada, 2013. 1. sezona. 1-5/9. Igrajo: Travis Fimmel, Clive Standen, Gustaf Skarsgård, Katheryn Winnick. TV-serija. 45 minut.

Michael Hirst, najbolj poznan po filmih Elizabeta in Elizabeta: Zlata doba ter po seriji Tudorji, je ustvaril še eno zgodovinsko sago, tokrat so v ospredju Vikingi. Ragnar Lothbrok je bil nekoč navaden kmet, potem pa se je prek svojih drznih vpadov v Anglijo in Francijo povzpel do naziva kralj in še korak dlje - do mita. Serija je postavljena v začetek vikinškega obdobja, v konec 8. stoletja, ko prebivalci severa niso vedeli, da čez morje zahodno od njih leži dežela, imenovana Britanija. A Ragnarja je sla gnala na morje ... Vizualno privlačna, spretno napisana in odlično odigrana serija je primerna za vse ljubitelje zgodovinske akcije.

  • Klub zdravja Dallas: Planet TV ob 0.00

Vikendova ocena: ★★★★

Dallas Buyers Club. ZDA, 2013. Režija: Jean-Marc Vallée. Igrajo: Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Jared Leto. Biografska drama. 117 min.

Dallas, leta 1985. Ron je kavboj na rodeu, rasist in homofob. Ko mu zdravniki povedo, da ima aids in da je pred njim le še mesec dni življenja, najprej sploh noče verjeti. Ker mu uradna zdravila ne pomagajo, začne iz Mehike tihotapiti nova zdravila. Tako dobi idejo, kako bi s tem lahko oskrbel še druge.

  • Polnočni klub: TV SLO 2 ob 23.15

Zasebno življenje vrhunskih športnic. Slovenija, 2017. Vodi: Zvezdan Martič. Pogovorna oddaja.

Vrhunske športnice nas navdušujejo enako kot njihovi moški kolegi. Tudi one ogromno trenirajo in se veliko stvarem odrekajo, a so v primerjavi s kolegi slabše plačane, nagrajene, imajo tudi manj medijske pozornosti. Gostje bodo smučarska tekačica Petra Majdič, judoistka Lucija Polavder, Miša Marinček, rokometna vratarka Krima in košarkarska reprezentantka Eva Lisec.

  • Smučarski skoki (Ž): TV SLO 2 ob 15.55
  • Smuk (M): TV SLO 2 ob 18.40
  • Smuk (Ž): TV SLO 2 ob 20.25

  • Best of the Worst of the Umbilical Brothers: SiTi teater, Ljubljana
  • Gogol Bordello: Tvornica kulture, Zagreb
  • The Horrors: Kino Šiška, Ljubljana