V petek, 9. februarja, ne zamudite ...

Z otvoritveno slovesnostjo se uradno začenjajo olimpijske igre, pregled dogajanja bo TVS opravila vsak večer v oddaji Olimpijski park.

Objavljeno
06. februar 2018 13.15
Pyeongchang Olympics Luge Women
M. K., Vikend
M. K., Vikend
  • Zimske olimpijske igre - otvoritvena slovesnost: TVS 2 ob 11.55

Južna Koreja, 2018. Prenos iz Pjongčanga.

Za zimske športnike se začenja najpomembnejše tekmovanje. Igre v Pjončangu bodo gostile več kot tri tisoč športnikov iz 93 držav, ki se bodo na 13 prizoriščih pomerili v 15 zimsko-športnih panogah, slovenski predstavniki pa se bodo predstavili v devetih.

Slovenska delegacija bo skupaj s trenerji, serviserji in zdravniškim osebjem štela več kot 160 članov, od tega 71 športnikov, kar je največje število na ZOI. Med njimi letos ni športnika, od katerega bi zagotovo pričakovali (ali celo zahtevali) kolajno, jih je pa mnogo v tej sezoni že stalo na stopničkah, kar je odlična popotnica.

  • Olimpijski park: TVS 2 ob 20.00

Slo., 2018. Dnevni pregled olimpijskega dogajanja.

V vsakodnevnih večernih oddajah bodo z gosti v studiu in javljanji s terena pokomentirali dogajanja na olimpijskih prizoriščih in uspehe športnikov, najavili pa bodo tudi tekme v naslednjem dnevu. Čeprav gre za prvi dan iger, bodo slovenski smučarski skakalci že v polnem pogonu. Za njimi bodo že tudi kvalifikacije na mali skakalnici.

  • Oče Léon Morin: TVS 1 ob 23.05

Vikendova ocena: ★★★★★

Léon Morin, prêtre. Francija/Italija, 1961. Režija: Jean-Pierre Melville. Igrajo: Jean-Paul Belmondo, Emmanuelle Riva, Irene Tunc. Romantična drama. 117 min.

Barny je zagrizena ateistka in mlada vdova. V času nacistične okupacije Francije mora svojo majhno hčer, ki je napol Judinja, poslati stran na kmetijo, obenem si želi zagotoviti svojo varnost in postati katoličanka. Nekega dne vstopi v cerkev, kjer spozna novega duhovnika Leona.

Opozorilo: Film ni primeren za mlajše od 12 let.