V ponedeljek, 18. decembra, ne zamudite ...

Na TV priporočamo paralelni veleslalom in film Petrovi prijatelji, v kinu ocenjujemo novo Vojno zvezd. V Ljubljano prihaja Tony Cetinski.

Objavljeno
15. december 2017 16.45
M. K., Vikend
M. K., Vikend
  • Petrovi prijatelji: TVS 2 ob 21.05

Vikendova ocena: ★★★★

Peter's Friends. VB, 1992. Režija: Kenneth Branagh. Igrajo: Hugh Laurie, Stephen Fry, Emma Thompson, Kenneth Branagh. Drama/komedija. 101 minuta.

Šest prijateljev, ki so skupaj igrali v gledališkem ansamblu na Cambridgeu leta 1982, se po desetih letih spet sreča za božične praznike. Druženje skliče Peter (Fry), ki je po očetovi smrti podedoval veliko posestvo. Spomini na dobre stare čase kmalu na dan privabijo stare konflikte, povrhu pa ima Peter zanje presenetljivo novico ...

Film, ki je v svojih najboljših hipih topel, ganljiv in zabaven, in v svojih najslabših melodramatičen in didaktičen, je vreden ogleda že zaradi odličnega igralskega ansambla.

Opozorilo: Mlajši otroci naj si film ogledajo s starši ali skrbniki.

  • Vojna zvezd: Poslednji jedi

Vikendova ocena: ★★★★★

Star Wars: The Last Jedi. ZDA, 2017. Režija: Rian Johnson. Igrajo: Daisy Ridley, Domhnall Gleeson, Adam Driver, Oscar Isaac, Mark Hamill, Carrie Fisher, Benicio Del Toro. ZF-pustolovščina. 152 minut.

Najboljše možno nadaljevanje

Poslednji jedi je najboljše nadaljevanje sage Vojne zvezd, ki bi si ga lahko želeli in zamislili. Zgodba se nadaljuje, kjer smo se poslovili od prejšnjega filma, Sila se prebuja, ko mlada Rey preda Luku Skywalkerju njegov svetlobni meč. Še pred tem smo priča vesoljski bitki med fašističnim Prvim redom in uporništvom, ki skuša jedro svojih sil spraviti na varno. Spektakla tako ne manjka, a še bolj zanimiva sta zgodba Rey in njen odnos z antagonistom Kylom Renom. Čeprav je ta konec prejšnjega filma umoril svojega očeta Hana Sola, je njegova kariera na temni strani v franžah in tako kot Rey skuša najti svoje mesto v galaksiji. Film ponudi presenetljive, a trdne odgovore za številne nedorečenosti iz filma Sila se prebuja. Tudi vročekrvni pilot Poe Dameron in nekdanji jurišnik Finn imata močni zgodbi, dogajanje pa zasidrata odlični predstavi Carrie Fisher in Marka Hamilla kot Leie in Luka Skywalkerja.

  • Tony Cetinski: Gospodarsko razstavišče, Ljubljana
  • Orkester Mandolina Ljubljana: Španski borci, Ljubljana

Orkester bo v četrtek nastopil še v Slovenski filharmoniji.