V soboto, 4. novembra, ne zamudite ...

Na TV priporočamo film s Catherine Deneuve, komedijo Štiri poroke in pogreb in ekstravaganco Victoria. Na odru Parni valjak.

Objavljeno
03. november 2017 12.06
M. K., Vikend
M. K., Vikend

  • Bettie gre: TVS 2 ob 20.05

Vikendova ocena: ★★★★

Elle s'en va. Francija, 2013. Režija: Emmanuelle Bercot. grajo: Catherine Deneuve, Nemo Schiffman, Gérard Garouste. Drama/komedija. 116 minut.

Bettie je nekdanja miss Bretanje, ki jih zdaj šteje nekaj čez šestdeset, vodi družinsko restavracijo in živi z ostarelo materjo. Mnogo let je čakala, da bo poročeni ljubimec zapustil ženo, a ko jo, Bettie ugotovi, da ne zaradi nje, temveč zaradi še ene, mlajše ljubice. Bettie v največji opoldanski gneči odkoraka iz restavracije, sede v avto in - se odpelje. Režiserka je vlogo Bettie napisala posebej za legendarno Catherine Deneuve, film pa med potjo glavne junakinje trči ob kar nekaj pričakovanih klišejev, a ni zaradi tega nič manj pristen in simpatičen.

Opozorilo: Mlajši otroci naj si program ogledajo s starši ali skrbniki.

Priporočamo še:

  • Štiri poroke in pogreb: Pop TV ob 21.45

Vikendova ocena: ★★★★

Four Weddings and a Funeral. VB, 1994. Režija: Mike Newell. Igrajo: Hugh Grant, Andie MacDowell, Simon Callow. Romantična komedija. 117 min.

Charles se dolgočasi na porokah prijateljev, trdno prepričan, da se sam ne bo ujel v zakonske tančice. Dokler na eni od porok ne spozna Američanke Carrie in z njo preživi strastno noč. Naslednjič se spet srečata na poroki, a nevesta ni nihče drug kot Carrie ...

  • Victoria: TVS 1 ob 23.25 (PREMIERA)

Vikendova ocena: ★★★★

Nemčija, 2015. Režija: Sebastian Schipper. Igrajo: Laia Costa, Frederick Lau, Franz Rogowski, Burak Yigit. Romantična drama/kriminalka. 138 min.

Victoria je Španka, ki večer preživlja v berlinskih klubih, kjer se zaklepeta z mlajšimi moškimi. Med enim od njih in Victorio preskoči iskrica, zato se izmakneta drugim, a preostala trojica ima drugačne načrte. Victoria se kmalu znajde sredi ropa. Film, posnet v enem samem neprekinjenem posnetku.

Opozorilo: Film ni primeren za mlajše od 12 let.

  • Parni valjak, Neisha: Arena Stožice, Ljubljana
  • The Fakkers: Orto bar, Ljubljana
  • Bowrain: Stara elektrarna, Ljubljana
  • Elvis Jackson: Klubar, Kranj