V torek, 31. oktobra, ne zamudite ...

Nocoj priporočamo dramo o malo znani Lutrovi ženi Katarini, za ponočnjake pa oskarjevca V žarišču ali Noč grozljivk v Kinodvoru.

Objavljeno
27. oktober 2017 18.01
M. K., Vikend
M. K., Vikend

  • Katarina Luter: TVS 1 ob 20.05 (PREMIERA)

Vikendova ocena: ★★★★

Katharina Luther. Nemčija, 2017. Režija: Julia von Heinz. Igrajo: Karoline Schuch, Devid Striesow, Ludwig Trepte, Martin Ontrop. TV-biografska drama. 105 minut.

Katarina von Bora je bila žena cerkvenega reformatorja Martina Lutra, s katerim je imela šest otrok. Kot šestletno deklico so jo pustili pred vrati samostana. Postala je nuna in nekega dne se je seznanila s prepovedanimi spisi Martina Lutra, ki so tedaj skrivoma krožili iz rok v roke. Lutrovo pisanje jo je vznemirilo. Zapustila je samostan in se v Wittenbergu pridružila Lutru.Gre za solidno televizijsko dramo z avtentično kostumografijo, a najbolj pritegne zgodba, saj kaj že vemo o papeževi buli in Lutrovih tezah na vratih, bolj malo pa o njegovi ženi.

Priporočamo še:

  • Človek ali robot: TVS 2 ob 20.00 (PREMIERA)

Au coeur des robots. Francija, 2015. Dokumentarna oddaja.

Oddaja o pogledu fotografa Maxa Aguilera-Hellwega na androidne in humanoidne robote. S pomočjo anatomije človeškega telesa in mej robotske znanosti skuša definirati, kaj pomeni biti človek. Doslej so bili videti industrijski roboti daleč od človeških bitij. Kooperativne robote (kobote) pa so ustvarili prav v pomoč ljudem, saj lajšajo življenje s prevzemanjem monotonih opravil in s tem manjšajo število bolezni ter povečujejo varnost.

  • V žarišču: Planet TV ob 23.25

Vikendova ocena: ★★★★★

Spotlight. ZDA, 2015. Režija: Tom McCarthy. Igrajo: Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams, Liev Schreiber. Triler/drama. 128 min.

Film prikazuje resnično zgodbo o delu raziskovalnih novinarjev časopisa Boston Globe, ki so se lotili razkrivanja obtožb o zlorabah mladoletnikov v Cerkvi. Pri tem je slednja zgolj temelj problema, saj mestne institucije in mnogi drugi sodelujejo ali vsaj aktivno odvračajo pogled od problema.

  • Noč grozljivk: Kinodvor, Ljubljana

Tokrat bodo zavrteli filme Ječanje, Berlinski sindrom, Izžarevanje, Mi smo meso in Februar.

  • Eluveitie, Amaranthe, 
The Charm The Fury: Kino Šiška, Ljubljana
  • James Blunt: Stadthalle, Dunaj

James bo dan kasneje nastopil tudi v Salzburgu.