Vikendova recenzija: Ant-Man ★★★

Hude mravljice niso povsem prepričljive.

Objavljeno
24. julij 2015 17.37
Igor Harb, Vikend
Igor Harb, Vikend

Filmi o stripovskih junakih so postali kot romantične komedije pred kakim desetletjem: po uvodni predstavitvi junakov in njihovih težav ni težko ugotoviti, kakšne ovire bo moral kdo premagati, da bo dosegel cilj. Tako lahko film preseneti (in navduši) zgolj s kakovostjo izvedbe, všečnostjo junakov, humorjem, igro in seveda posebnimi učinki.

Ant-Man ima adutov na pretek, predvsem všečnega glavnega junaka v podobi zmeraj simpatičnega Paula Rudda, zraven pa še vso težo in resnost, ki jo prinese igralec, kot je Michael Douglas. Rudd igra Scotta Langa, nekoč uspešnega inženirja, ki je pristal v zaporu, ko je okradel goljufivo korporacijo, Douglas pa Hanka Pyma, izumitelja in nekdanjega superjunaka Ant-Mana, ki izbere Langa za svojega naslednika. Z uporabo posebne obleke se lahko Ant-Man pomanjša na velikost žuželk, pri tem pa obdrži moč in tako postane idealen vlomilec. In bodoči Maščevalec.

Žal se filmu poznajo popravki scenarija in menjava režiserja v zadnjih minutah, saj tempo zgodbe ponekod precej upade, nekateri deli zgodbe niso najbolje povezani, pri stripovskih filmih pa smo tudi vajeni boljših posebnih učinkov, kot so Ant-Manove mravlje.

A čeprav izvedba nekoliko šepa, je izbira dekliške otroške sobe za končni spopad med dobrim in zlim legendarna.

***

Ste si film že ogledali? Kaj menite o njem? Komentirajte spodaj.