2Cellos sta razprodala oba koncerta

Luka Šulić in Stjepan Hauser sta razprodala oba koncerta v Stožicah in prodala več kot 20.000 vstopnic.

Objavljeno
07. marec 2017 15.35
Zdenko Matoz
Zdenko Matoz
Slovensko-hrvaški dvojec čelistov Luka Šulić in Stjepan Hauser bosta 17. marca izdala nov album filmske glasbe Score in ga bosta predstavila 7. in 8. aprila v ljubljanski dvorani Stožice. Oba koncerta, na katerih ju bo spremljal Simfonični orkester RTV Slovenija, pa sta že razprodana. To je bila tudi zadnja priložnost za doživetje 2Cellos v naši regiji letos, saj bosta imela le še koncert 2. julija v puljski areni.

Za ta koncerta je veliko zanimanje tudi v tujini, saj bodo v Ljubljano na koncert prišli obiskovalci iz Avstrije, Hrvaške, Italije, Madžarske, Španije, Poljske, Nemčije, Velike Britanije in tudi iz Turčije, Izraela ter ZDA. Za oba ljubljanska koncerta je bilo prodanih več kot 20.000 vstopnic, nekaj posameznih vstopnic pa je bilo kupljenih celo iz oddaljenih krajih Džibutija, Japonske, Združnih arabskih emiratov in Kanalskih otokov. Luka in Stjepan sta razprodala celotno spomladansko turnejo, vključno s koncertoma v Milanu in Beogradu.

»Vsak koncert odigrava maksimalno dobro, ko pa so koncerti v naši regiji, čutiva še posebno napetost in odgovornost, da dava dobesedno vse od sebe,« še pravita Luka in Stjepan. Glasbenika bosta ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija prvič izvedla nove, še neslišane skladbe z novega albuma Score, ki bo izšel prihodnji teden. Po nastopih na spomladanski turneji pa bosta odšla na Japonsko, kjer je novi album Score že v prodaji in je na prvem mestu japonske prodajne lestvice albumov. Za to poletje pripravljata tudi veliko turnejo po Združenih državah Amerike, ki bo trajala do pozne jeseni.

Na novem albumu Score sta se tudi onadva, s pomočjo London Symphony Orchestra, lotila znanih skladb, ki so bile spisane za filmske in televizijske zgodbe. Predstavila sta tudi že videospot na temo priljubljene serije Igra prestolov in videospot za znano pesem Moon River iz filma Zajtrk pri Tiffanyju. Oba videospota sta posnela v Dubrovniku, nove videospote pa sta snemala tudi v nacionalnem parku Durmitor v Črni gori in v puljski areni.