Adele bo zapela na podelitvi oskarjev

Pesem Skyfall iz istoimenskega filma se poleg štirih filmskih pesmi poteguje za prestižno nagrado.

Objavljeno
25. januar 2013 14.57
reut_adele
Je. K., kultura
Je. K., kultura

Britanska pevka Adele bo na podelitvi nagrad ameriške filmske akademije nastopila z naslovno pesmijo filma Skyfall. Skladbo Skyfall, ki je nominirana za oskarja za najboljšo originalno skladbo za film, bo pevka tudi prvič zapela v živo, poroča STA.

»V čast mi je, da sem bila nominirana, hkrati pa je strašljivo navdušujoče nastopiti pred ljudmi, ki so tolikokrat spodbudili mojo domišljijo,« je o nastopu povedala Adele. »Ta nastop je nekaj, česar še nisem doživela, in verjetno bo to prvič in zadnjič,« je dodala.

Craig Zadan in Neil Meron, producenta prireditve, ki bo potekala 24. februarja, sta izrazila navdušenje nad pevkinim nastopom, saj sta prepričana, da bo Adele navdušila tako občinstvo na podelitvi kot tiste, ki jo bodo spremljali na malih zaslonih.

Nastop na oskarjih bo tudi prvi ameriški televizijski nastop Adele po lanski podelitvi grammyjev, na kateri je prejela šest nagrad.

Poleg pesmi Skyfall so za najboljšo pesem nominirane še skladbe: Suddenly iz Nesrečnikov, Pi's Lullaby iz Pijevega življenja, Everybody Needs a Best Friend iz Teda ter Before My Time iz filma Chasing Ice.