Album tedna: I.C.E., Tu je raj

Soliden preplet rocka in popa na drugem albumu.

Objavljeno
02. oktober 2015 15.55
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
I.C.E.
Tu je raj
Dallas Records, 2015

Po desetih letih delovanja in dveh albumih so se I.C.E. izkazali za kompaktno zasedbo, ki vrhunsko prepleta rock in pop s še kakšnimi odmevi bluesa in pa baladnega razpoloženja. Nedavno so izdali nov album Tu je raj, ki soliden nadaljevalec prvenca Na liniji (2008). Pesmi za ta album so nastajale zadnjih pet let, ta čas pa so se v zasedbi zamenjali kar trije bobnarji (Žiga Kožar, Urban Krč, Blaž Sotošek), kar je pustilo sledi verjetno tudi v stilski razgibanosti albuma.

Kot avtorji enajstih novih pesmi se podpisujejo vsi, in sicer Renata Mohorič (vokal), Tine Janžek (kitara), Matej Sušnik (kitara), Jalen Štremfelj (bas kitara) in Blaž Sotošek (bobni). Album so napovedali s singli Spomni se, Stara gara in Na vrh sveta, s katerimi so zadnji dve leti ogrevali občinstvo preko radijskih sprejemnikov, s skladbo Vse mogoče pa so nastopili na letošnji EMI. To pesem so napisali spontano, na eni od vaj skupine. Z njo so želili poslušalcu pričarati občutek, da je v življenju, na kateremkoli področju, resnično vse mogoče.

Za produkcijo albuma so poskrbeli kar sami, snemalni pristop pa so imela preprost, saj so večino skladb posneli vsi naenkrat, brez nasnemavanja. Tako so še najbolje ohranili pristnost posnetkov, ki so še najbliže temu, kar lahko poslušalci slišijo v živo.

Album Tu je raj ponuja tehten rock pop, ki je pri nas prej izjema, kot pravilo, najbolj mojstrsko pa ga zastopajo Tabu.