Banditi bodo zasedli Orto bar

Idrijska punk zasedba bo jutri v ljubljanskem lokalu predstavila nov album.

Objavljeno
19. februar 2014 12.54
Posodobljeno
19. februar 2014 14.00
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Novi album Banditov se imenuje Take The Streets. Je drugi po vrsti in je pravkar izšel pri založbi Nika Records.

Čeprav glasbeniki pravijo, da se oddaljuje od tradicionalnega punk rocka, je na njem še vedno dovolj energije in neposrednih besedil. Kitarista Blaž Pavšič in Aleš Golja, baskitarist Blaž Tratnik, bobnar Jernej Zajc in pevec Matej Alič seveda ostajajo v drvečih pankoidnih ritmih, ki pa so tokrat nekoliko bolj razgrajeni in zelo melodični, na trenutke celo popoidni.

Odmik od prvenca Society Love Songs je bil pričakovan, saj se tudi Banditi razvijajo in so nekoliko tudi glasbeno zrasli, saj je opazen napredek in tehnično bolje podkovano igranje. Na albumu je 11 skladb, odpetih v angleščini z družbenokritičnimi besedili, ki odsevajo duha našega časa. Kot dodatno pesem pa Banditi oddrgnejo še Nietovo Ruski vohun, kjer se na vokalu zasedbi pridružil Borut Marolt, s kitaro pa Robert Likar, člana zasedbe Niet. Album so napovedali s singloma New Tomorrow in Walk Away.

Skupina Banditi deluje od leta 2005, glasbeno pa so se najbolj intenzivno hranili z zvoki zasedb, kot so Rancid, Ramones, Green Day, +44, Billy Talent in sorodne.