Bluesland – nov festival v Ljubljani

Nekdanji tolminski blues festival MotörCity bo junija na novo zaživel kot Bluesland na Ljubljanskem gradu.
 
Fotografija: Ana Popović 
Foto: arhiv organizatorja
Odpri galerijo
Ana Popović  Foto: arhiv organizatorja

Očitno so se organizatorji odločili bluesovski festival približati občinstvu, zato so ga prestavili na Ljubljanski grad. Bluesland bo potekal od četrtka, 27. junija, do sobote, 29. junija. Na treh večerih pa bodo nastopili Richie Kotzen, Ana Popović, Eric Gales, Mike Sponza, Sven Hammond, Kirk Fletcher, Rosedale, Manu Lanvin, Laura Cox Band, Bad Notion, Tomislav Goluban Band, Shuffle Truffle in drugi. Poleg rednega programa Bluesland prinaša tudi ekskluzivne jam sessione z nastopajočimi izvajalci, ki bodo trajali pozno v noč v Jazz Clubu Ljubljanski grad.

 Festival Bluesland je svoje temelje gradil z letos ugaslim tolminskim festivalom MotörCity V nasprotju s predhodnikom, ki je ponujal izbrano blues glasbo tudi ljubiteljem motociklov, je Bluesland osredotočen zgolj na glasbo. MotörCity je Slovenijo postavil na zemljevid blues festivalov, Bluesland pa nadaljuje njegovo izročilo in ga dviguje na novo raven. Že potrjeni nastopajoči bodo svoj talent, čutenje glasbe in spretnosti  prikazovali tri zaporedne večere na Ljubljanskem gradu. Glasbeno dogajanje bo potekalo na osrednjem grajskem dvorišču, ekskluzivni (samo za imetnike paketov) jam sessioni pa bodo po uradnem delu festivala v Jazz Clubu Ljubljanski grad.
 
Med nastopajočim prve edicije festivala Bluesland izstopa Richie Kotzen, ki je lani nastopil na ogrevalnem dogodku festivala MotörCity in razprodal Komuno v Kinu Šiška. Kotzen je eden najbolj zanimivih in vsestranskih kitaristov, deloval je tudi v skupinah Poison, Mr. Big in The Winery Dogs. Na festival prihaja tudi mojstrska kitaristka Ana Popović, beograjska kitaristka iz Združenih držav Amerike, ki je že nekajkrat nastopila pri nas. Prav tako je pri nas zadonel Eric Gales, ki bo zagotovo spet očaral občinstvo.

Richie Kotzen <br />
Foto: arhiv organizatorja
Richie Kotzen 
Foto: arhiv organizatorja

 
Poleg omenjenih na Bluesland prihajajo še Tržačan Mike Sponza, eden od vodilnih evropskih blues glasbenikov, eden ob boljših blues kitaristov na svetu Kirk Fletcher, francoski blues in rock'n'roll kitarist Manu Lanvin, Laura Cox, ki je svetovno slavo dosegla s pomočjo spleta, a je svoj talent kmalu preselila na odre, kjer dokazuje, da tudi mlajše generacije rade sežejo po starih, težkih rifih. Ljubljanski grad pa bo gostil tudi zasedbe Sven Hammond, Bad Notion, Rosedale, Tomislav Goluban Band in Shuffle Truffle.



Komentarji: