Chinawoman - ruska Kanadčanka

Za glasbeno ozadje festivala Mesto žensk je poskrbela Chinwoman z lastno glasbeno mineštro stilov.

Objavljeno
10. oktober 2011 16.36
Posodobljeno
10. oktober 2011 16.50
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
S petkovim koncertom v Gala Hali na ljubljanski Metelkovi je Chinawoman predstavila ob podpori bobnarja Robina Thomsona in kitarista Diega Ferrija svojo vizijo alternativnega popa. V bistvu je demonstrirala celo paleto glasbenih žanrov od alternativno zvenečega hotelskega vala, countryja, surf rocka, šlagerja, alter disca, rocka bluesa, telo tanga in vojaškega marša na svojstven in oseben način.

Chinwoman je umetniški projekt pevke Michelle, ki je odrasla v ruski četrti Toronta kot hčerka balerine in inženirja iz Leningrada, kar je upesnila v svoj uspešnici Russian Ballerina. Že s prvencem Party Girl (2007) in istoimeno uspešnico je opozorila nase, novi album Show Me The Face pa je še razširil njen avtorski glasbeni izraz in pečat.

Pripoveduje melanholične zgodbe družbenega obrobja, kjer so strasti še pristne in prikliče duha tako Nico, kot tudi Siouxie Sioux. V celoti precej komunikativna glasba, ki pa le ni premaknila polno Gala Halo, kot je to pričakovala Chinawoman, tako da je z dodatno komunikacijo vendarle le dobila primerne odzive.

Gotovo je Chinawoman glasbeni pojav, ki bo prinesel še kaj zanimive glasbene mešanice.