Deloskop izpostavlja: Začetek festivalov Junij v Ljubljani in Imago Sloveniae

Ljubljana, Kongresni trg, v petek, 12. 6., ob 21. uri. Koncert ob odprtju festivalov Junij v Ljubljani in Poletje Imago Sloveniae.

Objavljeno
11. junij 2015 16.06
S. G., Deloskop
S. G., Deloskop

Nastopa: Big Band RTV Slovenija. Dirigent: Tadej Tomšič. Solisti: Nina Strnad (vokal), Ajda Stina Turek (vokal), Tjaša Fabjančič (vokal), Ana Soklič (vokal), Lenart Krečič (saksofon), Žiga Murko (pozavna), Marko Hatlak (harmonika), Kaja Draksler (klavir), Vid Ušeničnik (bobni).

Sedmi festival Junij v Ljubljani (12.–21. 6.) prinaša niz brezplačnih glasbenih, gledaliških in plesnih dogodkov. Popoldnevi in večeri bodo v znamenju baleta in glasbe, dopoldnevi pa namenjeni predstavam za otroke. Festival letos prvič uvaja tematske dneve (lutkovni, cirkuški, baletni in glasbeni dan).

Na odprtju v petek, 12. 6., ob 21. uri na Kongresnem trgu bo nastopil Big Band RTV Slovenija, ki letos praznuje 70-letnico nepretrganega delovanja in je ena najstarejših tovrstnih zasedb na svetu. Pod taktirko Tadeja Tomšiča in z uveljavljenimi glasbeniki mlajše generacije bo izvedel repertoar sodobne jazzovske glasbe.

Koncertni večer je hkrati začetek 27. mednarodnega festivala Poletje Imago Sloveniae, katerega del je tudi cikel Poletje v Stari Ljubljani, in v okviru katerega se bo do konca avgusta na različnih lokacijah v starem mestnem jedru zvrstilo trideset koncertov klasične in jazz glasbe.