Dvojna doza rokenrola v Cvetličarni

Tri desetletja bodo minila od prvih zaigranih akordov legendarnih Partibrejkersov.

Objavljeno
14. februar 2013 23.36
M. Fe.
M. Fe.
Zveneče ime rokenrol scene nekdanje Jugoslavije bo 30. let delovanja obeležilo v ljubljanski Cvetličarni. Da bo praznovanje takšno, kot se spodobi, se jim bodo pridružile še Majke.

Oba benda imata za seboj neverjetno dolgo in zanimivo zgodba, prav takšna pa je njihova diskografija. Eni so srbski, drugi hrvaški bend.

Eni so v času svojih začetkov v parku za beograjskim hotelom Moskva poslušali in preigravali Rolling Stonese, Hendrixa, Led Zeppeline in Doorse, drugi so iz Vinkovcev v Zagreb prišli pod glasbenim vplivom bendov, kot so Flamin' Groovies, MC 5, Steppenwolf, The Stooges in New York Dolls.

Skupini vokalno označujeta dve veliki imeni jugoslovanskega rokenrola, krivca za sam nastanek ene in druge skupine - Cane in Bare. Prvi vokal Partibrejkersov, ki ga oponašajo in citirajo vsi, ki se želijo ukvarjati z rokenrolom pravi, da najbolj pomembni trenutek v zgodovini benda ni njihov nastop na koncertu Motorhead ali tisti pred koncertom Chuck Berryja.

Vokalni pečat Majkam pa že od vsega začetka daje vsem dobro znani Bare - za nekatere pop ikona, spet za druge rokenrol legenda, ki je skupaj z bendom na albumu Teške boje ponudil material za rokenrol klasike.

Koncertna poslastica glasbenih legend bo v petek, 22. februarja, v ljubljanski Cvetličarni.