Eightbomb na turnejo po tujini

Naša energična rock'n'roll zasedba se odpravlja na turnejo po Nemčiji in Belgiji.

Objavljeno
10. marec 2014 15.39
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Slovenka dinamitna rock'n'roll skupina Eightbomb se odpravlja na turnejo po Nemčiji in Belgiji, ki so jo fantje poimenovali Daytona tour 2014, saj bodo na njej predstavljali pesmi z novega albuma Daytona Dynamite. Album je skupina napovedala s singlom in videospotom za skladbo Serenade. Na albumu je 13 avtorskih pesmi z vonjem po bencinu.

Jure (vokal, kitara), Lou (kitara, vokal), Matevž (kontrabas) in Urban (bobni) bodo prvi nastop imeli 14. marca v legendarnem berlinskem klubu Wild At Heart, kjer so med drugim igrali tudi Marky Ramone & Speedkings, The Bones in Mad Dog Cole. Že naslednji dan jih čaka nastop v Hamburgu, v še enem rockerskem klubu Drafthouse v St. Pauliju, ob cesti Reeperbahn, kjer so svojo koncertno kilometrino nabijali tudi The Beatles, preden so postali zvezde svetovnega formata.

Po obetavnem začetku v Nemčiji se bodo fantje odpravili v sosednjo Belgijo, kjer bodo s štirimi koncerti nadaljevali predstavitev svojega novega albuma Daytona Dynamite še v državi piva in čokolade.