Festival ob Kolpi

Schengenfest letos obljublja pestro glasbeno dogajanje na kar treh odrih.

Objavljeno
28. julij 2013 11.56
Ju. P., Delo
Ju. P., Delo
Še manj kot teden dni je do 6. Schengenfesta, na katerem se po zagotovilih organizatorjev letos ob Kolpi obeta izbor odličnih glasbenih skupin in didžejev na kar treh odrih, največjih doslej. V Vinici v Beli krajini bo med 2. in 4. avgustom 2013 poleg odlične glasbe tudi veliko spremljevalnih dogodkov.

V petek bo na glavnem odru mogoče slišati in videti reggae poslastico Gentlemana & The Evolution, domače Niet, Mi2, Guštija, Happy Ol'Mc Weasle in Firefly ter hrvaško zasedbo Hladno pivo. Na elektronskem odru bo največja zvezda večera David Morales. V soboto bodo na glavnem odru nastopili legendarni Plavi orkestar in Partibrejkers, poleg njih bo mogoče slišati in videti še Imset, Manouche, Uroša Periča & The Bluenote Quartet & Pearlettes, Pera Lovšina s Španskimi borci in Denis & Denis. Elektronski oder bo zaznamovala svetovna atrakcija Pendulum DJ Set & Verse iz slovite drum'n'bass ekipe Pendulum, z njimi pa še Hex, TheeJay in High on Heels.

V nedeljo bodo neposredno pred izidom svoje nove plošče nastopili svetovno znani predstavniki brit glasbe Skunk Anansie, nato Dubioza Kolektiv iz BiH, pa še Bottomline, Los Explozivos, Sausages, Kill Keny in S.A.R.S. Elektronski oder bosta med drugimi zavzela Joachim Gar­raud in Chris Lake.

Organizatorji poleg nizkih cen hrane in pijače – delovala bo namreč tudi kamp trgovina – ponujajo brezplačno tridnevno kampiranje. Več najdete na spletni strani festivala.