Glasba za dobro jutro: Demolition Group, Kaplja

Single kot uvod v novi album, ki ga bodo v živo predstavili 14. maja. Neuničljivi »uničevalci«, Demolition Group.

Objavljeno
12. april 2015 10.33
Delo.si
Delo.si
Ravno v Kristusovih letih so, 33 let jim je, in kako drugače okronati takšno obletnico kot s trnjem, no, z novo zbirko komadov, ki zbadajo v trebuh, budijo otopele možgane, boleče opominjajo, zahtevajo akcijo … sem ter tja pa pocrkljajo tudi s kakšno ljubezensko, kar jim gre prav dobro od ust in inštrumentov, čeprav so primarno  »neprijazni« bend – zakaj, glej zgoraj. Čez mesec dni torej prihaja novi album »Demolišnov« z oksimoronskim naslovom Zlagano sonce, ki ga bodo takoj ob rojstvu tudi takoj v živo razgalili − s koncertom 14. maja v Kinu Šiška.

Kot so zapisali: »Če je bil Planet Starcev (nazadnje izdani album, op. p.) čitanka pojmov neoliberalizma kot parazita in bolezni družbenih odnosov, potem novi album Demolition Group odkriva bolezni duha in duše posameznika kot posledice propadle skupnosti in neznosne stiske, ki izhaja iz nevzdržnega spoznanja, da je laž in sprenevedanje edino orodje, ki omogoča ohranjanje sedanjosti. Namesto revolta in upora pa raste v ljudeh občutek nemoči, strah in ponižno upogibanje. Pa vendar. Kamen v mozaiku preživetja so tudi Demolition Group in 33 let vztrajanja in preživetja na obrobju roka, globoko v undergroundu. Do zadnje kaplje krvi, do zadnje kaplje znoja … a vendar Kaplja, ki je pred nami, ni niti prvo niti drugo …« 

Dovolj radovedni za poslušanje? Pa dajmo! Čez mesec dni pa še v živo z legendami, ki so v DG že od samega začetka – Jože Pegam, Matjaž Pegam in Goran Šalamon − in nekaj let pridružena mlada kri, Tomi Gregel, Ivica Gregel in Matija Lapuh.