Glasba za dobro jutro: Franz Ferdinand − Jacqueline

»Vedno je boljše na počitnicah, veliko, veliko boljše!« Bi se kar strinjali z njimi, ne?

Objavljeno
22. avgust 2014 16.59
Delo.si
Delo.si

Prvošolčki, ki bodo danes prvič prestopili šolske pragove − skoraj 22.000 naj bi jih bilo −, verjetno nimajo nič proti koncu šestletnih počitnic (saj reveži ne vedo, v kaj se podajajo!), morebiti pa ima kako pripombo kdo od preostalih približno 145.000 osnovnošolcev ali skoraj 64.000 dijakov, ki bodo danes spet zasedli srednje šole. Med njimi bo skoraj 19.000 »fazanov«, kot ponekod imenujejo dijake prvih letnikov.

Zagotovo pa je največ mumbleyjev med nami, odraslimi, saj so za večino poletne počitnice, no, dopust, že davno končane, kolca se nam pa kljub temu lahko po njih. Podobno kot se škotskim rockerskim veseljakom Franz Ferdinand (vemo, po kom se imenujejo, ravnokar je minila stoletnica prve svetovne vojne, ko so nas z vseh strani spominjali, da jo je, nedaleč stran od nas, zanetil neki Gavrilo Princip, ki je v atentatu pobil avstrijskega nadvojvodo Franca Ferdinanda).

No, ti imajo morebiti nekaj več sreče kot mi, ki moramo biti najmanj od ponedeljka do petka najmanj osem ur na svojih delovnih mestih, saj, kot židano prepevajo v komadu Jacqueline, »je med počitnicami vse toliko boljše, zato delamo le, ko potrebujemo denar«. Hm, misel vredna premisleka, ne?

Naj vam tale zmedena (ljubezenska) zgodba požene kri po žilah in da zagona za nov delovni teden!