Glasba za dobro jutro: Glenn Tipton, Himalaya

Glasba za dobro jutro: Glenn Tipton, Himalaya

Objavljeno
24. november 2016 18.22
B. M.
B. M.
Kitarist Glen Tipton velja za neodtuljivega člana britanske heavymetalske zasedbe Judas Priest. V njej je že od leta 1974, zanjo je posnel vseh 17 studijskih plošč, za prihodnje leto napovedujejo novo, a kljub temu si najde čas za sodelovanje z drugimi glasbeniki ne glede na glasbeno zvrst, med drugim s Samantho Fox (pesem Spirit of America), skupino postgrungersko skupino Nixons ...

Povrhu je izdal dve samostojni studijski plošči: Baptizm of Fire (1997) in Edge of the World (2006). Prvi album je precej raznovrsten, je skupek dveletnega dela, v njem je sodelovalo več glasbenikov: pet bobnarjev, med njimi Cozy Powell, in štirje basisti, med njimi Robert Trujillo, še preden se je seveda pridružil Metallici, John Entwistle, virtuoz Billy Sheehan ... Prva izdaja plošče ponuja 11 pesmi, poleg avtorskih še priredbo Rolling Stones Paint it Black, komad Baptizm of Fire pa je en sam dih jemajoči kitarski solažni presežek, čisto heavymetalsko divjaštvo. A kot da to ni dovolj, se je Tipton odločil v ponovni, japonski izdaji plošče dodati dve pesmi: New Breed in balado Himalaya.

Glenn Tipton obe samostojni plošči na svoji uradni spletni strani prodaja podpisani, ves izkupiček pa namenja mladoletnim, obolelim za rakom.