Glasba za dobro jutro: Lavender, 3 pesmi

Melodični pop s pridihom funka in rocka.

Objavljeno
28. avgust 2017 14.28
B. M.
B. M.
Zasedba Lavender je začela ustvarjati leta 2013 v navezi kitarista in producenta Vlada Lešnjaka in pevke Line Rahne. Še istega leta je izšla prva skladba Feel, za katero sta posnela tudi videospot, ki je bil predstavljen na regijski MTV Adria. Njuna druga pesem Njena pot je utrla pot na večino slovenskih radijskih postaj in postala popevka tedna na radiu VAL 202.

Po dveh uspešnih letih sodelovanja in štirih izdanih singlih je Lina zapustila skupino in se posvetila študiju v tujini in samostojni glasbeni karieri. Lavender od poletja 2016 uspešno deluje z novo pevko Petro Meglič Hazimali. Decembra 2016 je izšel novi single Iščem te, letos poleti pa lahko na radijskih frekvencah ujamemo njuno novo akustično obarvano pesem Sanje, ki je bila izbrana za popevko tedna na radiu VAL 202.

Glasbo zasedbe Lavender lahko opišemo kot melodični pop s pridihom funka in rocka. Vse skladbe nastajajo v ArtSoul studiu v Ljubljani, ki ga vodi Vlado Lešnjak. Lavender v prihajajočem letu 2018 načrtuje še nekaj novih skladb, ki bodo zaokrožile glasbeni opus za izdajo prve zgoščenke.