Glasba za dobro jutro: Lou Reed, Perfect Day

Pa tako /popoln/ dan je bil, preveč lep za smrt … Včeraj je pri 71 letih odšel Lou Reed, eden največjih rockerskih carjev vseh časov. Lou, pogrešali te bomo!

Objavljeno
27. oktober 2013 21.46
Lou Reed
Delo.si
Delo.si

Zlajnan gor ali dol, Reedov Perfect Day, vedno znova in spet seže do srca in še višje gor do solznih mešičkov, spodbudi k razmišljanju, kdaj in s kom smo se imeli kak konec tedna mi tako lepo, da smo pozabili na vse, pozabili na to, kdo smo, mislili, da smo konec koncev vseeno dobri … No, Lou je to nedvomno bil, ne glede na to, da je pogosto korakal /on the wild side/, zdaj, pri 71 letih, je na žalost številnih njegovih ali privržencev njegovega Velvet Undergrounda (VU) /to the other side/ …

Eden najbolj vplivnih glasbenikov v zgodovini rocka – VU se je leta 1996 znašel tudi v Rock and Roll Hall of Fame – je sicer večji del svojega življenja kuril na alkohol in druge opojnine, letos maja so mu presadili prekurjena jetra in človek se je znova postavil na noge z besedami, da je to zagotovo »zmagoslavje sodobne medicine« in da že komaj čaka, da »spet stopim na oder, napišem še več pesmi in se tako povežem z vašimi srci, duhom in občestvom«.

Očitno je utrujeno telo vseeno podleglo, a glasba mu vseeno zagotavlja (večgeneracijsko) nesmrtnost, tako da … še se bomo družili s tabo, Reed! In to z veseljem!