Glasba za dobro jutro: Wham!, Wake Me Up Before You Go-Go

Fantovski lahkotni ritmi, po katerih so cepetala dekleta.

Objavljeno
10. oktober 2016 18.45
Britanec grškega rodu Georgios Kyrriacos Panayiotou, bolj znan kot George Michael, in njegov šolski kolega Andrew John Ridgeley sta v samo nekaj letih slave (1982−1986) prodala 25 milijonov plošč in bila med prvimi fantovskimi zasedbami oziroma »hedonističnimi mladostniki«, ki so utrli pot poznejšim MTV-jevskim boy bendom.

Založba Innervision Records je Wham! (zaradi konflikta z istoimensko skupino se je duet v ZDA predstavljal kot Wham! UK) že s prvim albumom Fantastic (1983) izstrelila med zvezde. Danes se skupine še bolj spomnimo po zimzeleni pesmi Last Christmas, ki jo trgovski centri še danes decembra vsako leto v nedogled ponavljajo, plesni pop singel iz leta 1984 Wake Me Up Before You Go-Go pa je bil med tistimi, ki so se najbolj zapisali v srca najstnic in začeli izpodrivati britanska pop rivala tistega časa Duran Duran in Culture Club.

Hkrati je duet postal tako velik, da je še mogočni oder razprodanega wembleyjskega stadiona z 72.000 oboževalci postal premajhen za oba, zato se je George Michael po treh ploščah (poleg omenjene še Make It Big iz 1984 in Music from the Edge of Heaven iz leta 1986) pred 30 leti odločil za samostojno pot.