Godibodi že šestič

Letošnji glasbeni festival Godibodi bo med 28. in 31. majem potekal na treh prizoriščih v Ljubljani, Kopru in Mariboru.

Objavljeno
21. maj 2013 18.29
Zdenko Matoz, kultura
Zdenko Matoz, kultura
Šesti glasbeni festival Godibodi bo tudi priložnost predstavitve novih glasbenih izdaj glasbene zadruga Celinka, v kateri so prepričani, da je kriza nedvoumna, globalna in lokalna, ter verjamejo, da se jo bo rešilo z več in ne manj kulture. In se zato, težkim časom navkljub trudijo odpirati možnosti in podpirati zmožnosti za ustvarjanje, izvajanje in poslušanje glasbe.

Festival kakovostne sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi bo letos med 28. in 31. majem potekal na treh prizoriščih v Ljubljani, Kopru in Mariboru. Osrednji del festivala bo v Ljubljani na letnem vrtu Hostla Celica vsakič ob 20.30, kjer bo v torek 28. maja najprej nastopila skupina Vruja in predstavila nov album Brez pašaporta. Sledil bo nastop zasedbe Daria Marušiča in predstavitev plošče [3 = 1 = n (Music for Minorities and Losers)]. Naslednji dan, v sredo, 29. maja, bosta najprej nov album Pesem o morju predstavila pevec Metod Banko in kitarist Teo Collori. Nato pa bo nastopil trio koroškega glasbenika Anton Feiniga z avtorsko glasbo, ki bo v dodatku z Evo Hren izvedel še venček slovenskih ljudskih pesmi. V petek, 31. maja, bo najprej Aphra Tesla Operating System predstavila prvenec Home in the Zone, nato pa še Fake Orchestra svoj četrti album KUD.

V Kopru bo na letnem vrtu skupnosti Italijanov (Circolo) ob 20. uri v petek, 31. maja, nastop Daria Marušiča in Katarine Juvančič & Dejana Lapanje s skupino. V Mariboru pa bo Godibodi zagodel dvakrat ob 21. uri, in sicer bo v klubu KGB, v petek, 31. maja, ko bo nastopila skupina Vruja in v soboto, 1. junija, z nastopom Aphra Tesla Operating System.

Kot je poudaril umetniški vodja festivala Godibodi, harmonikar Janez Dovč, se trudijo, da bi festival odmeval v več različnih slovenskih mestih.